Vissza

Hírek

Fagyosszentek hétvégéje a Katica Tanyán!

2019. május 8.

Pongrác, Szervác, Bonifác (a fagyosszentek) bár egy héttel előbb jöttek, de úgy néz ki még egy hetet maradnak. A Katica Tanyán a hidegben is rengeteg beltéri játék, és program vár! Látogass el hozzánk!

Fagyosszentek hétvégéje a Katica Tanyán!

A hőmérséklet csökkenése az év során máskor is előfordul; a májusi fagyok valószínűleg azért kaptak különös figyelmet, mert a zsenge növényzet leginkább ilyenkor sínyli meg. A várható májusi fagyok miatt a kényesebb növények palántáit (uborka, paradicsom, bab) csak a fagyosszentek után ültették ki a szabadba.


Egy topolyai népi magyarázat szerint „Pongrác kánikulában subában megfagyott, Szervác a Tisza közepén víz nélkül megfulladt, Bonifácot pedig agyoncsipkedték a szúnyogok – ezért haragusznak ránk emberekre és évről évre visszajönnek, hogy bosszantsanak bennünket”. 


A Katica Tanyán a hidegben is rengeteg beltéri játék, és program vár! Látogass el hozzánk, készíts Szervác, Pongrác, Bonifác bábot, öröknaptárt, vagy csodálkozz rá élővilágunk sokszínűségére! Hallgasd meg mit mesél az erdő, készíts növényes könyvjelzőt az olvasáshoz!
 
Gasztronómiai ajánlat: tyúkhúsleves gazdagon – ananászos csirke – Gundel palacsinta

További programokért kattints ide!

Európai Uniós pályázataink