Vissza

Hírek

Hétvégi gyerekrpogramok

2018. július 23.

Nyár. A környék csendjét megtöri a gyermekzsivaj. Csoportok, osztályok érkeznek a vidéki élményközpontba, de nem azért, hogy csendben üljenek az egyik sarokban, hacsak az nem a játszólabirintus egyik izgalmakat rejtő sarka, ahol elrejtőzhetnek társaik elől. Szinte kimeríthetetlen a lehetőségek tárháza, ami a játékokat illeti. Itt még a hőség sem szabhat gátat az aktív pihenésnek.

Hétvégi gyerekrpogramok

A Katica Tanya természetesen az év minden szakában várja vendégeit, mindig más arcát mutatva feléjük, mindig más és újabb lehetőségeket tartogatva számukra.


Jeles napok a Katica Tanyán


Hogy a hétvégék színesebbek legyenek, erről gondoskodik a jeles napok gazdag, tematikus programkínálata. Minden héten új kézműves foglalkozáson tehetik próbára kreativitásukat a gyerekek, akár népi iparművészek által tapasztalhatják meg az ősi mesterségek ízét, természetközeli gondolkodást, újabb ötleteket, ismereteket szerezhetnek az újrahasznosítás terén.


Szabadtéri gyerekprogramok


A belépő megváltásával 100 attrakció használható. A lábbal hajtott gokart pályán suhanhatnak kicsik és nagyok, az óriás csúszdákon száguldhatnak újra és újra átadva magukat a hatásnak. A Focibiliárd, a Telibe-Találda kinti fedett részen a nagyobbak részére nyújt kikapcsolódást. Nagyobbaknak kedvére való a Kiütlek, ahol megmutathatják tudásukat egymásnak, már ami az ügyességet, állóképességet illeti.


Tavi attrakciók


A tópart egy külön „paradicsom”, ahol bolyonghatnak, ugrálhatnak, csónakázhatnak, vízi biciklizhetnek kedvükre, a vízi játszótéren a fröcskölő vízcsóvák alatt felüdülhetnek az arra vágyók.
A tavi ház mellett parkoló hordókba pattanva egy körre is elmehetnek a kisebbek, a Matyi traktor húzta vonattal pedig akár az egész család tehet egy kis kitérőt, miközben megcsodálhatják a tájat és lakóit. A DINO- hintó kormányzása közös összedolgozást igényel minden utastól.


Állatsimogatás


A gyerekek játszva tanulhatnak állatokról, gazdálkodásról, a bőrükön tapasztalhatják meg, milyen az élet a természethez közel. Láthatnak számtalan magyar fajtát, és a háziállatokat meg is érinthetik, testközeli tapasztalatokból akár életre szóló élményekkel gazdagodhatnak. A vezetett állatsimogatások az állandó programkínálat része. Lovaglásra jó időben különdíj ellenében van lehetőség.


Beltéri játékok


Az étteremből szárnyas ajtón át nyíló felnőtt, gyerek, és totyogó játszóház a legforgalmasabb helyszín minden napszakban. Innen nehéz kijutni, a szülők többszöri kérlelése kell hozzá. A szivárvány, piros, kék színű csúszdák már sok-sok gyerek régi jó ismerősei. 
Az éttermi részen, illetve a bejárat mellett is kedvükre csibészkedhetnek a kis emberek a játszóházakban. A folyosókon egy-egy kisebb játéknál is el-elidőzhetnek a gyerekek, amíg a szülőknek szusszanásnyi időt hagynak.


Kalandbarlang


Ez év tavaszán nyitott meg a Katica Tanya legújabb attrakciója, a Kalandbarlang. Kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik itt a játékok nyújtotta lehetőségeket. A szórakozás garantált, melyet a hatalmas ugrálószőnyegek, a mini-bowling pályák, az ügyességet, kreativitást fejlesztő játékasztalok, valamint a 8 méter magas mászófalak biztosítanak. A Barlangban nem csak a gyerekek, de anya és apa is jól érzi magát, hiszen ők is ugrálhatnak, guríthatnak és mászhatnak!


Étterem


A változatos ételkínálat mellett még külön gasztroajánlat is várja a hétvégén érkezőket. Késői reggeli, és korai vacsora is lehetséges.  


A hagyományőrzés a kemence mellett is tetten érhető a friss, illatos kenyér vagy langalló formájában. A gyerekek saját bőrükön tapasztalhatják meg, milyen a dagasztás, cipózás, sütés.
A hétvége eseménye a varázslatos tüzesgolyó röptetés. A középkori hajítógép már önmagában is különleges látványt nyújt, ám a legtöbb látogatót napnyugta után vonzza.
Az aktív vagy passzív kikapcsolódást keresők mindannyian megtalálják a maguk szórakozását a Katica Tanyán. 

Európai Uniós pályázataink