Vissza

Hírek

Csipkeverés Illés Veronikával

2023. július 19.

A Mesterségek Napja sorozatunk alkalmából ezen a hétvégén is részesei lehettek egy régi, elfeledettnek hitt mesterség elsajátításának. Próbáljátok ki a csipkeverést!

Csipkeverés Illés Veronikával

A július 22 - 23.-ai hétvégén Illés Veronika lesz vendégünk, aki a csipkeverés rejtelmeibe avat be minket. A csipke apró mintás textília, melynek sajátossága, hogy a mintát nem utólag viszik rá a kész anyagra, hanem a textil készítése közben jön létre maga a minta is. A csipkeverés múltja régre tekint vissza és két alapvető fajtája létezik: varrott csipke, és a vert csipke. A csipkeverés felvételt nyert a Magyar Értéktárba, így a kiemelkedő nemzeti érték címet viseli. Gyertek és próbáljátok ki ezt a mesterséget nálunk!

A Katica Tanyán a hagyományörző programok mellett a modern, környezettudatos megoldások is helyet kapnak! Csak olyan fejlesztést valósítunk meg, amely nem fogyaszt energiát, vagy ha mégis akkor ahhoz mi tudjuk előállítani a szükséges mennyiséget. Öko tudatosságunk jegyében találsz nálunk például elektromos gokartpályát, napelemfarmot és szélkereket is. 

balaton

Ne felejtsétek, kevesebb mint 1 órányi autózásra vagyunk Balaton déli partjától. Ha már unjátok a Balcsit, látogassatok el Patcára, ahol több mint 100 attrakció vár benneteket kül - és beltéren egyaránt. Gyerekek és felnőttek számára is garantált a szórakozás.

Gasztronómiai ajánlat: Hideg gyümölcsleves – Csirkemáj hagymaágyon – Fahéjas szilvás pite

Fontos a véleményed! Kérjük adj visszajelzést, hogy tanulhassunk belőle. Töltsd ki kérdőívünket, csak 1 percet vesz igénybe. Köszönjük!
Európai Uniós pályázataink