Vissza

Hírek

Fafaragó hétvége Gosztonyi Zoltánnal

2023. augusztus 10.

Az augusztus 12-13-i hétvégén a fáé lesz a főszerep a Tanyán! Mindenki bátran kipróbálhatja mennyire ügyes a fa megmunkálásában, melynek csak a képzeleted szabhat határt!

Fafaragó hétvége Gosztonyi Zoltánnal

Eleink mesterségeinek jelentős része, mára művészetté lényegült. Rajtunk is múlik, hogy mi lesz a sorsuk a mesterembereknek és annak a tudásnak, amit ők birtokolnak. Az első – és talán legfontosabb – lépés, hogy megismerkedjünk velük és alkotásaikkal. A Katica Tanya Jeles Napok programsorozata ebben segít az érdeklődőknek.

Most hétvégén Gosztonyi Zoltán faragómesterrel találkozhatnak az érdeklődők. A Népművészet Mestere fából, csontból és szaruból varázsol dísztárgyakat, vagy akár használati eszközöket. Ha ilyen csodákat nem is, de egy apró emléket te is készíthetsz magadnak a hagyományos eszközökkel.  

A hozzánk látogatók egyetértenek abban, hogy egyetlen nap alatt lehetetlen az egész Tanyát megismerni és minden attrakciót kipróbálni. Célunk pont az, hogy egyre több lehetőség közül választhassanak a vendégeink. Nehéz lenne olyan korosztályt találni, akiknek nem kínálunk kikapcsolódást, és a fejlesztéseinknél is törekszünk arra, hogy minden korosztály megtalálja a kedvére való játékot.

Kalandbarlangunk az egyik legjobb példa a fentiekre, hiszen egyszerre kínál kikapcsolódást a szellemi és a fizikai kihívásokat keresőknek. Ha csocsózni vágysz, vagy kipróbálnád a léghokit, esetleg gondolkodásodat szeretnéd tesztelni, itt mindegyikre van ajánlatunk. És mindez pár tucat négyzetméter a 13 hektárból, amin a Katica Tanya kínálata vár titeket. A tematikus programok mellett többek között vár Víziparkunk, vagy elektromos gokartpályánk is, amely az igazi száguldás élményét adja.


Katica Totónk előző havi nyertesei: Kálmán Bettina budapesti vendégünk és Horváth Panni szombathelyi vendégünk. Gratulálunk nekik!
 

Gasztronómiai ajánlatunk: Sertéssült tepsis burgonyával– Szilvás kevert pite

Európai Uniós pályázataink