Vissza

Hírek

Gesztenye napok a Katica Tanyán!

2019. október 7.

Az ősz elmaradhatatlan kelléke a gesztenye. Van belőle ilyen is, olyan is. Hazánkban két fajtája a legismertebb: a szelíd-, illetve a vadgesztenye. Október 12-13-án a gesztenye lesz a főszereplő a Katica Tanyán!

Gesztenye napok a Katica Tanyán!

A szelídgesztenyét már a rómaiak is telepítették ehető termése miatt. Fája akár 30 méter magasra is megnő. Sütve, főzve egyaránt finom csemege. Magyarországon jelentősebb szelídgesztenyéseket az Alpokalján találhatunk. A vadgesztenye a szappanfavirágúak nemzetségébe tartozik mintegy 15 fajjal. Népies neve a lógesztenye. Termése nem ehető, leginkább a gyógyászatban használják vénás és hajszálér keringési problémák kezelésére.

Október 12-13-án a gesztenye a főszereplő a Katica Tanyán! Gyere, és készíts velünk igazi apró cukiságokat! Gesztenye manó és szerencsehozó gesztenye pók van a tarsolyunkban.

Emellett rengeteg kül — és beltéri élmény, szórakozás vár benneteket: Hatalmas beltéri csúszdaházunk, szivacslövőnk, Kalandbarlangunk életre szóló élményekre csábít. Száguldjatok a 420 méteres elektromos versenygokart pályánkon egyedül vagy párban! Az Élményközponttól függetlenül is működik, száraz idő esetén.

Gasztronómiai ajánlat: gesztenye krémleves — gesztenyével töltött pulykamell — gesztenyepüré

 

További programjainkról itt értesülhetsz.

Európai Uniós pályázataink