Vissza

Hírek

Gyapjú napok a Katica Tanyán

2024. január 18.

Telik-múlik a tél, ilyenkor lélekmelegítő egy gyapjútakaróba burkolózva átvészelni a hideg napokat. Tarts velünk a Gyapjú Napokon!

Gyapjú napok a Katica Tanyán

A hideg ihlette január harmadik hétvégéjének programját itt a Katica Tanyán. Január 20 - 21-én a gyapjúé, ezé a csodálatos meleg anyagé a főszerep. Ezen a hétvégén a gyapjú segítségével álljuk a hideg tél támadását. Készíthettek gyapjú bárányt, nemezlabdát, de megismerkedhettek a gyapjú útjával:  hogyan válik a birka gyapja az ember számára használható nemezzé?

A gyapjú a magyar nyelvben általában a juh testét borító, összefüggő bundát alkotó szőrzetet jelenti. Ritkábban egyes más állatok (például angórakecske, kasmírkecske) szőrzetét is nevezik gyapjúnak, de ilyen esetben mindig elé teszik az állat nevét (angóragyapjú, kasmírgyapjú). A gyapjú jelentősége elsősorban a ruházkodásban és a lakástextíliák (takarók, szőnyegek, bútorkárpit-anyagok) körében nagy, ami főleg kiváló melegtartó képességének, puhaságának, rugalmasságának, kellemes tapintásának köszönhető. 

Akár esik, akár fúj, nálunk mindig találtok megfelelő programot. A Kalandbarlangunk mászófalai, logikai játékai bátorságodat és tudásodat teszik próbára, míg trambulinjainkkal nem csak az ügyességedet bizonyíthatod, de kicsit olyan érzésed is lehet, mintha a szabad ég alatt repülnél a madarak között. Ha csocsóznál, vagy léghoki meccsre vágysz, esetleg egy mini bowling párharc vonz, itt azt is megtalálod.  

Gasztronómiai ajánlatunk: Székelykáposzta – Vajas pogácsa

Fontos a véleményed! Kérjük adj visszajelzést, hogy tanulhassunk belőle. Töltsd ki kérdőívünket, csak 1 percet vesz igénybe. Köszönjük!
Európai Uniós pályázataink