Vissza

Hírek

Gyertya napok a Katica Tanyán

2020. október 12.

A hamar eljövő szürkület nem mindig tesz jót lelkünknek. Dobd fel a hangulatod és otthonod, csempéssz fényességet segítségünkkel az életedbe! Ezen a hétvégén Jeles Napjaink a gyertyáról szólnak majd.

Gyertya napok a Katica Tanyán

Az október 17-18-i hétvégén Jeles Napjaink a gyertyáról szólnak. Kipróbálhatjátok a gyertyamártást szebbnél-szebb színű viaszokból, valamint a gyertyasodrást illatos méhviaszból. Aki ügyes, előre gondolhat az ünnepekre, hisz a karácsony sem telhet el gyertyafény nélkül. 

Szeptember 22-én beköszöntött a csillagászati ősz. Ez az időpont egyben az őszi napéjegyenlőség napja. Ilyenkor a Föld mindkét féltekéjén a nappal és az éjszaka hossza megegyezik: ekkor a Nap derékszögben delel az Egyenlítő felett, így a nappal és az éjszaka ezeken a napokon mindenhol ugyanannyi ideig tart. Ettől az időponttól kezdve egyre rövidülnek a nappalok, szemmel is láthatjuk ha jó megfigyelők vagyunk, hogy egyre hamarabb borul ránk a sötét éjszaka. A Katica Tanyán készített szebbnél szebb gyertyákkal azonban könyedén elűzhetitek az őszi szürkületet. Tartsatok velünk!

Ha olyan aktív családi kikapcsolódást kerestek, ahol elegendő tér van, akkor ideális helyszín a Katica Tanya! 13 hektáron közel 100 játszóalkalmatosság vár rátok, tágas szabadtéri és beltéri szórakozási lehetőségekkel. Együtt a családdal, közös élményeket gyűjtve, biztonságos környezetben várunk benneteket! 

Gasztronómiai ajánlatunk: Palócleves — Rablóhús— Tiramisu.

A szombati nap részletes programjait itt találhatod, a vasárnapi programokat pedig innen éred el.  

Európai Uniós pályázataink