Vissza

Hírek

Gyertyaszentelő napok a Katica Tanyán

2023. január 25.

Gyere ezen a hétvégén is a Katica Tanyára, és sodorjunk, mártsunk gyertyát, készítsünk együtt dióhéj mécsest, vagy akár gyertyavarázst!

Gyertyaszentelő napok a Katica Tanyán

Hétvégén ünnepeljük a Katica Tanyán Gyertyaszentelő Boldogasszony napját, mely egyfelől Szűz Mária megtisztulásának az ünnepe, másfelől Jézus bemutatásának ünnepe, mert ezen a napon szentelték őt Istennek. Ehhez kapcsolódó szokás a gyertyaszentelés. 

A néphiedelem szerint ha ezen a napon jó idő van, akkor későn tavaszodik. Mondogatták is: Gyertyaszentelő napján „Inkább farkas ordítson be az ablakon, minthogy kisüssön a nap!”

Gyere ezen a hétvégén is a Katica Tanyára, és sodorjunk gyertyát, készítsünk együtt méhviasz mécsest, vagy akár gyertyavarázst!

maszofal

A hideg időben is találhattok nálunk az egész családnak megfelelő programot. Számos beltéri játékunk közül válogathattok a borongós időjárás ellenére is. Másszatok, ugráljatok, csússzatok velünk télen is!

Gasztronómiai ajánlatunk: Hamis gulyásleves – Szennai zsebeshús - Vargabéles

Fontos a véleményed! Kérjük adj visszajelzést, hogy tanulhassunk belőle. Töltsd ki kérdőívünket, csak 1 percet vesz igénybe. Köszönjük!
Európai Uniós pályázataink