Vissza

Hírek

Jégtörő Mátyás a Katica Tanyán

2020. február 17.

“Ha Mátyás jeget talál megtöri, ha nem akkor csinál.” - tartja a népi mondás. Február 24-e Jégtörő Mátyás napja, több népi hiedelem is kapcsolódik ide.

Jégtörő Mátyás a Katica Tanyán

Mi is izgatottan nézünk elébe ennek a Jeles Napnak február 22-23-án itt a Katica Tanyán. Hálót szövünk, csukát „készítünk”, és kifogjuk, de jégtörő társast is fogunk játszani!

Szent Mátyás apostol, akit ezen a hétvégén ünnepelni fogunk, Betlehemből származó tudós ember volt, és az Úr tanítványai közé tartozott. Azért nevezik "Jégtörő Mátyásnak", mert ha Mátyás napján, vagyis február 24-én fagy, akkor enyhülés következik, ha jó idő van, akkor azonban bizony még számíthatunk további zimankókra.

A néphagyomány szerint az apostol február 24-én osztja ki a sípokat is a madaraknak, hogy azok újra énekeljenek, innentől kezdve bátran várhatjuk a kikeletet. 

Ha van kedved velünk együtt eltölteni ezt a hétvégét, akkor irány a Katica Tanya! Még ezen a hétvégén is lehetőséged lesz 50% kedvezménnyel kipróbálni a minibowling pályát és mászófalainkat is.

Gasztronómiai ajánlatunk a hétvégére: Tyúkhúsleves— Pásztorhús—Túrós Pite

Ne feledjétek, február végéig a hétköznapokon előzetes bejelentkezés szükséges, de péntektől vasárnapig szuper programokkal várunk Benneteket! További programjainkról itt olvashattok!

Európai Uniós pályázataink