Vissza

Hírek

Jégtörő Mátyás a Katica Tanyán

2022. február 23.

Ki ne ismerné a mondást: ha Mátyás jeget talál megtöri, ha nem, akkor csinál. Mi is izgatottan nézünk elébe ennek a Jeles Napnak!

Jégtörő Mátyás a Katica Tanyán

Február 24-e Jégtörő Mátyás napja. Mi is izgatottan nézünk elébe ennek a Jeles Napnak! Február 26-27-én a Katica Tanyán hálót szövünk, csukát „készítünk” és kifogjuk, de jégtörő társast is fogunk játszani! 

Miről szól ez a Jeles nap?

Február 24-én van Szent Mátyás apostol ünnepe. A szó jelentése: Isten ajándéka. A Betlehemből származó Mátyás tudós ember volt, és az Úr tanítványai közé tartozott. Február 24-e Jégtörő Mátyás napja is. Több népi hiedelem is kapcsolódik ehhez a naphoz. Ki ne ismerné a mondást: ha Mátyás jeget talál megtöri, ha nem, akkor csinál. Vagyis ha fagy van ezen a napon, akkor enyhülés következik, ha jó idő van, akkor bizony még számíthatunk további zimankókra.

Továbbá a néphagyomány szerint az apostol ezen a napon osztja ki a sípokat is a madaraknak, hogy azok újra énekeljenek, innentől kezdve bátran várhatjuk a kikeletet.

Ha van kedved velünk együtt eltölteni ezt a hétvégét, akkor irány a KaticaTanya!

Gasztronómiai ajánlatunk: tyúkhúsleves — pásztorhús — túrós pite.

Fontos a véleményed! Kérjük adj visszajelzést, hogy tanulhassunk belőle. Töltsd ki kérdőívünket, csak 1 percet vesz igénybe. Köszönjük!

 

 

 

Európai Uniós pályázataink