Vissza

Hírek

Kerekecske, és Bogi

2018. március 28.

Az elmúlt egy hétben két új jövevénnyel gazdagodott a Katica Tanya. Szinte majdnem egy időben látta meg a napvilágot Kerekecske a kiskecske, és Bogi a borjú.

Kerekecske, és Bogi

Bogira nagyon sokat vártunk, hisz a szarvasmarhák vemhességi ideje 9 és fél hónap, átlagban 285 nap. Édesanyja Borka tejét a várható ellés előtt 60 nappal elapasztották, mert így tudják megőrizni az ellést követő tej kiváló minőségét. Borka most ismét csatasorba állt, a reggeli és esti fejések alkalmával találkozhatsz vele. Lefejt tejét az állatsimibe beköltözött borjának adják gondozóink. 

Kerekecske édesanyja Bice 150 napig volt vemhes gidájával. A gida szó a fiú állatokat jelöli, míg a lány kiskecskéket gödölyének hívják. Születésük után néhány perccel már lábra állnak, és keresik anyjuk tőgyét. Rettenetesen kíváncsi állatok, az egyedüli kérődző faj, mely tud fára mászni. Vízszintes pupillájuk nagyon szembeötlő, világos szemszínük miatt. 
Bicét, és Kerekecskét a tavaszi szünetben is megnézheted minden nap reggel 9 és este 8 óra között  az állatsimogatónkban.

Európai Uniós pályázataink