Vissza

Hírek

Középkori hétvége és Állatok világnapja a Katica Tanyán

2023. szeptember 28.

Szereted az állatokat, és valami izgalmas elfoglaltságban is részt vennél a hétvégén? Ezt a két dolgot összekapcsoljuk Nektek itt a Katica Tanyán október első hétvégéjén.

Középkori hétvége és Állatok világnapja a Katica Tanyán

Szeptember 30 és október 1. között a Fehér Holló középkori műhely vár mindenkit egy középkori élményutazásra itt a Zselic szívében!  

A hozzánk látogatók próbálhatnak páncélt, hajíthatnak csatakeresztet, íjászkodhatnak, vagy akár kipróbálhatják a deres, és kaloda eszközöket is.  Aktív részesei lehetnek egy XIII. századi hajítógép bemutatónak, vagy vívásoktatásnak. Látogassatok el hozzánk, hogy megismerjétek a régmúlt hagyományait.

Az Állatok világnapjának nálunk különös jelentősége van, hiszen ekkor még hangsúlyosabban fel tudjuk hívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos, hogy felelősségteljesen forduljunk az állatok felé. Tanyánkon baromfik, galambok, kecskék, birkák, tehenek, különböző fajta sertések, de még lámák, nyuszik, szurikáták és csincsilla is látható. Lehetőséged van megfigyelni az etetésüket – sőt, akár a megvásárolt Simi-Hamival te is megetetheted őket – gondozásukat, vagy végignézhetsz egy tehénfejést, amit akár ki is próbálhatsz. Szombaton bekapcsolódhatsz egy közös állatgondozásba, míg vasárnap állatos állarcot készíthetsz nálunk.

Hétvégi gasztronómiai ajánlatunk: Paradicsomleves – Töltött gombafejek héjában sült krumplival – Mákos guba

Fontos a véleményed! Kérjük adj visszajelzést, hogy tanulhassunk belőle. Töltsd ki kérdőívünket, csak 1 percet vesz igénybe. Köszönjük!
Európai Uniós pályázataink