Vissza

Hírek

Középkori hétvége és Állatok világnapja a Katica Tanyán

2022. szeptember 29.

Szereted az állatokat, és valami izgalmas elfoglaltságban is részt vennél a hétvégén? Ezt a két dolgot összekapcsoljuk Nektek itt a Katica Tanyán október első hétvégéjén.

Középkori hétvége és Állatok világnapja a Katica Tanyán

Október, mely talán a legszínesebb hónapunk az évben, nálunk is sok érdekességet tartogat a számotokra. A középkori hétvégénken ismét találkozhattok a lovagokkal, akiktől sok érdekességet tudhattok meg a nem is annyira sötét középkorról. Címerfestés – kaloda, és deres próba – íjászat – vívásoktatás – csatacsillag– és kelevézdobás – hajítógép bemutató vár rátok ezen a hétvégén.

Az Állatok világnapjának nálunk különös jelentősége van, hiszen ekkor még hangsúlyosabban fel tudjuk hívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos, hogy felelősségteljesen forduljunk az állatok felé. Tanyánkon baromfik, galambok, kecskék, birkák, tehenek, különböző fajta sertések, de még lámák, nyuszik, szurikáták és csincsilla is látható. Lehetőséged van megfigyelni az etetésüket – sőt, akár a megvásárolt Simi-Hamival te is megetetheted őket – gondozásukat, vagy végignézhetsz egy tehénfejést, amit akár ki is próbálhatsz. Szombaton bekapcsolódhatsz egy közös állatgondozásba, míg vasárnap állatos állarcot készíthetsz nálunk.

Szombaton egy speciális bűnmegelőzési sarok is üzemel majd a Katica Tanyán, ahol az állatvédelem és a kiberbiztonság témái mellett érdekes és tanulságos módon ismerkedhettek meg több más fontos bűnmegelőzési területtel is.

allatokvilagnapja

Játékaink kikapcsolódást biztosítanak a gyermekeknek, a szülőknek, vagy akár a nagyszülőknek is, így nem érdemes otthon hagyni senkit sem. Programjainknak köszönhetően, nem az a kérdés, hogy el tudsz-e tölteni egy teljes napot nálunk, hanem, hogy kinek sikerül több programot belesűríteni egy napba?!

Hétvégi gasztronómiai ajánlatunk: Paradicsomleves – Töltött gombafejek héjában sült krumplival – Mákos guba

Fontos a véleményed! Kérjük adj visszajelzést, hogy tanulhassunk belőle. Töltsd ki kérdőívünket, csak 1 percet vesz igénybe. Köszönjük!
Európai Uniós pályázataink