Vissza

Hírek

Luca napja a Katica Tanyán

2021. december 8.

Kevés olyan jeles nap van, amelyhez annyi hiedelem és szokás kapcsolódna, mint Luca napjához. Tartsatok velünk ezen a különleges ünnepen!

Luca napja a Katica Tanyán

A Katica Tanyán december 11-12-i hétvégén ültethettek Luca búzát, és férjjósló praktikák részesei lehettek, ha ellátogattok hozzánk. 

Kevés olyan jeles nap van, amelyhez annyi hiedelem és szokás kapcsolódna, mint Luca napjához. Ez a nap éppúgy alkalmas volt termékenységvarázslásra, mint házasság-, halál- és időjárásjóslásra, bizonyos női munkák tiltására, és közülük talán a legismertebbre: a lucaszék készítésére, melyet december 13-án kezdtek készíteni többfajta fából.

A széknek 7 darabból kellett állnia, és december 25-ére az éjféli misére kellett elkészülnie. Egy férfi ember súlyát ki kellett bírnia. A készítője az éjféli misére a széket belopta, és arra ráállva megpillanthatta a falu boszorkányát. 

Adventi hangulatban várunk Benneteket a Tanyán! 

Gasztronómiai ajánlatunk: Burgonyagombóc leves — zöldséges rizottó — Snickers szelet

Kerüld el a karácsonyi postai zűrzavart és rendeld meg időben a Katica Kártyát! Ha még most rendelsz, akkor biztos lehetsz abban, hogy ajándékod ott lesz a karácsonyfa alatt. Ne késlekedj! Ajándékozz élményt a családnak! 

 

Ne feledjétek: a régi, papír alapú Katica Pontgyűjtő füzetekben összegyűjtött pontokat 2021. december 31-ig tudjuk az új, plasztik tagsági kártyára rávezetni, ezután sajnos elvesznek. Biztosítsátok Katica pontjaitokat minél hamarabb!

Európai Uniós pályázataink