Vissza

Hírek

Luca napja és Mikulás a Katica Tanyán

2022. december 8.

A kedves Télapónak annyira megtetszett a Katica Tanya, hogy úgy döntött szombaton megint ellátogat hozzánk. December 10-én 15 órától így újra ajándékokat osztogat. A Télapó mellett pedig számos Luca napi programmal várunk benneteket.

Luca napja és Mikulás a Katica Tanyán

Vajon van valaki, aki még nem hallott a Luca napi szokásokról? Ha más nem is, de Luca széke, mindenki számára ismerős lehet: A széket december 13-án kezdték el készíteni, egyes hagyományok szerint három, míg mások szerint négylábú eszközről beszélünk; míg az elsőhöz hét, a másodikhoz kilenc féle fát használtak és ennyi darabból is állt a szék. Tizenhárom nap alatt kellett elkészíteni, hogy a karácsonyi szentmisén, erre állva találják meg a templomban a boszorkányokat. Ma már senki sem akar Luca széket csempészni, de a történet még most is megmozgatja az emberek fantáziáját.

A Luca napi szokások közül, a Katica Tanyán most megismerkedhetsz a búzaültetéssel és részt vehetsz egy Luca cserépfigura készítésében, ha kilátogatsz hozzánk hétvégén. Emellett keresgélhetsz nálunk elrejtett szaloncukrot, valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel, szombaton ismét találkozhatsz a Mikulással, aki saját maga jelentkezett be nálunk. Érdekes levelet kaptunk Lappföldről, amit most szeretnénk megosztani veletek:

„Kedves Katica Tanya”
A múlt heti látogatásom nagyon meghatóra sikerült. Nem csak a gyerekek, de a szülők, és ti, akik ott dolgoztok is nagyon kedvesek voltatok hozzám. Tekintettel arra, hogy a munkám jelentős részét, már elvégeztem erre az évre, úgy döntöttem, hogy hétvégén, december 10-én ismét meglátogatlak benneteket, hogy aki véletlenül lemaradt a velem való találkozásról, az is pótolni tudja. Mindig sok szeretetet és kedvességet kapok, amikor körbejárom a rénszarvasszánon a világot, de amit nálatok éreztem, az így is meghatott. Aki szeretne találkozni velem, azt várom szombat délután a Katicatanyán.
Üdvözlettel:
Mikulás”

mikulas

Azt hiszem, ehhez felesleges lenne bármit is hozzátenni. Ahogyan a Mikulás, úgy mi is várunk benneteket, sok szeretettel. A Mikulást ismerve, a gyerekek nem mennek el üres kézzel, és akár egy közös fénykép is készülhet, ami kedves emlék lesz a későbbiekre.

Természetesen a megszokott, télen is működő attrakcióink is várnak benneteket, így keddtől vasárnapig, bármelyik nap jó ötlet lehet, ha ellátogattok hozzánk.

Hétvégi gasztronómiai ajánlatunk: Burgonyagombóc leves – Zöldséges rizottó – Snickers szelet

Fontos a véleményed! Kérjük adj visszajelzést, hogy tanulhassunk belőle. Töltsd ki kérdőívünket, csak 1 percet vesz igénybe. Köszönjük!
Európai Uniós pályázataink