Facebook Youtube Instagram TikTok

Keresés

divider
Vissza

Hírek

Márton napi libás programok a Katica Tanyán

2021. november 11.

A Jeles Napok alkalmából november 13-14-én igazi különleges programokkal várunk Benneteket, Szent Márton napját ünnepeljük.

Márton napi libás programok a Katica Tanyán

November 13-14-én, Márton napi programjaink keretén belül részt vehettek lámpáskészítésben, majd felvonulunk a kalanbarlang melletti alagútban, és lehetőség nyílik a képen látható libák elkészítésére is.

Mit érdemes tudni Márton napról?

Szent Márton és a ludak kapcsolata 371-re nyúlik vissza, mikor is Mártont püspökké választották, de ő ezt nem szerette volna. Tiltakozásul egy libaólban próbált elrejtőzni, de a ludak elárulták hangos gágogásukkal.

A házilúd az egyik legrégebben háziasított baromfi. A lúd szinonimája a közismert liba elnevezés. A nőivarú ludat tojónak, a hímet gúnárnak nevezzük. Nem úszik túl jól, és nem szeret hosszabb ideig a mély vízben maradni. Átlagban 15-25 évet is elélnek, de ismertek ennél idősebb libákat is.

A tematikus programok mellett érdemes lesz jószágainkat is meglátogatni, ugyanis több kis bocival is bővült állatállományunk! Rozi és Rocky, valamint Hetti és Hilda is szeretettel vár Benneteket!

bocik


Gasztronómiai ajánlatunk: Libaragu leves — Sült libacomb héjában sült burgonyával és párolt káposztával — Lúdláb szelet.
                             

Nem lehet elég korán kezdeni a karácsonyi felkészülést! Ajándékozzatok élményt szereteiteknek és váltsatok Katica Kártyát!   

 

Ne feledjétek: a régi, papír alapú Katica Pontgyűjtő füzetekben összegyűjtött pontokat 2021. december 31-ig tudjuk az új, plasztik tagsági kártyára rávezetni, ezután sajnos elvesznek. Biztosítsátok Katica pontjaitokat minél hamarabb!

Európai Uniós pályázataink