Vissza

Hírek

Mesterségek napja: csipkeverés Illés Veronikával!

2019. november 11.

A Mesterségek Napja sorozatunk alkalmából ezen a hétvégén is részesei lehettek egy régi, elfeledettnek hitt mesterség elsajátításának. A november 16-17-i hétvégén Illés Veronika lesz vendégünk, aki a csipkeverés rejtelmeibe avat be minket.

Mesterségek napja: csipkeverés Illés Veronikával!

Veronika megmutatja nekünk hogyan készül a csipke, illetve ki is próbálhatjuk kézügyességünket.

A csipke apró mintás textília, melynek sajátossága, hogy a mintát nem utólag viszik rá a kész anyagra, hanem a textil készítése közben jön létre maga a minta is. A csipkeverés múltja régre tekint vissza és két alapvető fajtája létezik: varrott csipke, és a vert csipke. A csipkeverés felvételt nyert a Magyar Értéktárba, így a kiemelkedő nemzeti érték címet viseli.

A Katica Tanyán a modern, környezettudatos megoldások mellett elengedhetetlennek tartjuk a hagyományok őrzését és gyakorlását, valamint reméljük, hogy ti is szívesen csatlakoztok majd csipkeverő programunkhoz. Ha a kézműveskedés mellett játszani is szeretnél, választhatsz rengeteg beltéri élmény és szórakozás közül. Hatalmas beltéri csúszdaházunk, szivacslövőnk, mászófalaink és számos beltéri játékunk életre szóló élményekre csábítanak. 

Gasztronómiai ajánlat: sütőtök krémleves —  rakott karfiol —  túrógombóc

További programjainkról itt értesülhetsz.

Európai Uniós pályázataink