Vissza

Hírek

Szent Márton napi Libás programok a Katica Tanyán!

2019. november 5.

A Jeles Napok alkalmából ezen a hétvégén különleges programokkal készülünk nektek. November 9-10-én Szent Márton napját ünnepeljük.

Szent Márton napi Libás programok a Katica Tanyán!

Szent Márton a Római Birodalom területén, Savariában (ma Szombathely) született a Kr.u. 316, vagy 317-es évben. 371-ben Mártont Tours püspökévé választották meg, ő azonban tiltakozott megválasztása ellen. A legenda szerint egy libaólban próbált elrejtőzni, de a ludak elárulták gágogásukkal. Fontos hittérítő munkát végzett, a pogány falvak nagy részét megtérítette. Életét csodák és gyógyulások kísérték. 

Márton napi programjaink keretén belül részt vehettek lámpáskészítésben, majd felvonulunk az alagútban, lehetőség nyílik elrejtett libák felkutatására és készítünk Márton-napi szerencsemedált

Ha a kézműveskedés mellett játszani is szeretnél, az is megoldható. Esős idő esetén sem kell nélkülöznötök: rengeteg beltéri élmény, szórakozás vár benneteket! Hatalmas beltéri csúszdaházunk, szivacslövőnk, mászófalaink és számos beltéri játékunk életre szóló élményekre csábítanak. 

Gasztronómiai ajánlat: libaraguleves - sült libacomb héjában sült burgonyával és párolt lilakáposztával - lúdlába

További programjainkról itt értesülhetsz.

Európai Uniós pályázataink