Vissza

Hírek

Szent Márton napja a Katica Tanyán

2022. november 10.

A Jeles Napok alkalmából ezen a hétvégén is különleges programokkal készülünk nektek a Katica Tanyán. Márton napi libás programok, beltéri játékok, falmászás. Látogassatok el hozzánk!

Szent Márton napja a Katica Tanyán

Jeles napokban ősszel sem vagyunk híján. Szent Márton napjához számos hagyomány, népszokás kötődik. Ez az adventi böjtöt megelőző utolsó nap, s ekkor még szabad jókat falatozni, illetve mulatságokat tartani. A hiedelem szerint 371-ben Mártont Tours püspökévé választották meg, ám ő tiltakozott megválasztása ellen. A ludak óljába bújt, hogy kitérjen püspökké választása elől. A legenda szerint a ludak elárulták gágogásukkal, így “kénytelen volt” a püspökséget elvállalni. 

A történet akár igaz, akár nem, Márton püspök és a ludak már jó ideje összefonódtak egymással. Ezen a hétvégén lámpáskészítés és felvonulás az alagútban – Márton napi szerencsemedál – libakereső – libakészítés vár rátok a Tanyán.

 

jatszohaz

A hidegebb időjárás egyre inkább a beltéri játékainkra helyezi a hangsúlyt, melyek képesek kitölteni egy család teljes napját, legyen szó a legkisebbekről, vagy akár az ő nagyszüleikről. Beltéri játszóházunk mellett az egyik legkedveltebb attrakciónk a falmászás, ami valódi adrenalin bombát jelent a vállalkozók számára.

Hétvégi gasztronómiai ajánlatunk: Sütőtökkrém leves – Sült libacomb héjában sült burgonyával – Lúdláb szelet

Fontos a véleményed! Kérjük adj visszajelzést, hogy tanulhassunk belőle. Töltsd ki kérdőívünket, csak 1 percet vesz igénybe. Köszönjük!
Európai Uniós pályázataink