Vissza

Hírek

Családi programok esőben

2017. december 15.

Nagyot sóhajtanak reggel Takácsék a 10. emeleten, amikor kinéznek az ablakon. - Te jó ég! Már megint esik! De kár! – Nem tudunk kimenni az udvarra, se elmenni kirándulni. Mióta mondogatom, hogy költözzünk vidékre!?

Családi programok esőben

Ehhez képest a Katica tanyán: Te jó ég! Már megint esik! De jó! 

Hogy mi a jó az esőben?

Újabb lehetőségek nyílnak egy ilyen napon a gyerekek lefoglalására, a pihenésre, játékra, tanulásra, csapatépítésre, kreatív énünk előcsalogatására, kézműves foglalkozásokon való kikapcsolódásra, közös élmények szerzésére, a valódi együttlétre. 
Mit lehet csinálni esőben? Rengeteg mindent.

Játékok

Külön játszóház áll rendelkezésre a totyogóknak, a növésben levőknek, valamint a testben már nem, de lélekben még gyerekeknek.
Lépten nyomon játékok, találós kérdések szegélyezik az utat. Egyaránt esőmentes övezetben található a léghoki, a ping-pong, a biliárd, a csocsó, számos társasjáték, kisebb ügyességfejlesztő játékok, memória játékok. Aki ezeket már mind kipróbálta, kimerészkedhet az épületen kívülre is, ahol szintén védve az eső elől más jellegű vetélkedő veheti kezdetét. Minden korosztály számára felhőtlen szórakozást nyújt a Telibe-Találda, melynek beszédes nevéből következtethetünk a játék lényegére. 2 db 5 fős csapat lövöldözhet egyszerre szivacslabdák záporában. Aki már tökélyre fejlesztette ügyességét a biliárban, azt várja annak továbbfejlesztett változata, a focibiliárd, ahol a kezek helyett a lábak brillírozhatnak. 
Ha kimelegedett az egész család a nagy játékban, szippanthat egy kis friss levegőt, bepillantást nyerhet a gazdaság életébe. A természetet szeretők tovább haladhatnak az állatsimogató irányába, ahol a tanya állatai várják az érdeklődő szemeket és simogató kezeket esőtől védve itt is
A 2018 tavaszán nyíló páratlan újabb beltéri játszóház további izgalmakkal csigázza fel a régi és új vendégeket, ezekről nem is árulhatunk el többet márciusig.  

Programok

A hagyományőrzés szerves részét képezi a Katica Tanya filozófiájának. Erre az egyik „leginkább ínycsiklandó” példa a hétvégente rendszeres langallódagasztás, kenyérsütés,  ezek minden egyes fázisába aktívan bekapcsolódhat a család minden tagja, miközben kicsit visszarepülnek az időben és persze a végeredményt is megkóstolhatják. A kreativitás előbújik a kézműves foglalkozások alkalmával, ahol tematikus programok vehetők igénybe a belépő megváltásával. Az egyedi pólók elkészítése, valamint a viaszkéz maradandó emlékhez juttatják a gyerekeket.

Étterem

A nagy játékban mindenki megéhezik. Az étterem kiváló konyhája számos finomsággal kecsegtet mind a délelőtti mind a délutáni órákban. A vendégek házias étkeket fogyaszthatnak á’ la carte módon. Minden tematikus hétvégéhez kapcsolódik egy gasztro ajánlat. A kisebb nagyobb rendezvényekhez is remek helyszín a Katica Tanya. A születésnapok sem telhetnének ideálisabb körülmények között.

Öko-tudat

A Katica Tanya működtetéséhez csak olyan energiát használunk, melyet önfenntartó módon saját magunk termelünk meg megújuló energiaforrásból. Ezt a célt szolgálják a napelemek, napkollektorok is. Az esővíz összegyűjtésével csökken az ivóvíz felhasználás.. Mozgásérzékelős világítástechnika található minden mosdóban. A gyökérmezős szennyvízkezelő rendszer vegyszer nélkül, a természet segítségével „tünteti el” a számunkra káros anyagokat. Ebből adódóan mindenki, aki ellátogat a Katica Ttanyára kevesebb környezeti terhelést tesz, mintha otthon maradt volna. A természetnek jót teszünk, ha csökken az ökológiai lábnyomunk!

Ha a felesleges energia levezetése, vagy az unalom elűzése, rossz, borongós hangulat elűzése a cél, az első, ami ettől fogva Takácsék eszébe fog jutni nem más, mint a Katica Tanya Élményközpont Patcán.

Európai Uniós pályázataink