Vissza

Hírek

HÉTVÉGI SZABADTÉRI PROGRAMOK

2018. január 2.

Egy kellemes hétvégi napon, mikor a természetbe csalogat a friss levegő, minden család olyan programot igyekszik találni, ahol együtt tölthetnek egy, vagy több tartalmas napot kizökkenve a hétköznapok megszokott világából.

HÉTVÉGI SZABADTÉRI PROGRAMOK

A Katica Tanya pont ilyen! A hatvan lelkes falucska főutcájának végén elénk tárul ez a varázslatos világ. 

TÓPART

A kis tó partján vízibiciklik várják, hogy veletek szeljék a vizet, miközben persze apa jól elfárad! Mert ki is tudna legjobban tekerni, ha nem ő! Majd kipiheni magát miközben ti kistesóval az eget próbáljátok elérni az ugráló dombról. Persze ezt a remek szórakozást anyu sem hagyhatja ki, és örömmel nyugtázza, hogy ez jobb, mint egy fitness edzés. Aput egy kis pihenés után máris elnyeli az óriáslabirintus, alaposan…már idefele is eltévedtünk az úton! De mire jó a család! Már mindahányan együtt kiabáljuk neki az irányító pontról, hogy „itt balra fordulj”! Úgy tűnik neki inkább a pontonhíd való, amire anya biztosan nem lép rá! Majd integet nekünk a túlpartról, mi pedig büszkék leszünk, hogy elfoglaltuk a csöppnyi szigetet! Leülünk a fűbe, és gyönyörködünk a domboldalban legelésző tehenek csoportjában. Az idillt egy vidám dallam szakítja félbe…”állatsimogatás kezdődik”…hívogat egy kedves hang. 
„Húzzátok át magatokat a kézikomppal”- kiáltja  anya!
Ha sietünk, még biztosan odaérünk…
A fogadóépületben egy kedves hölgy köszönt minket. A programról való érdeklődésünkre elmondja, itt van játszó és csúszdaház óriáslabirintusal, és hamarosan mászófalakon is levezethetjük felesleges energiáinkat…
„Minket most a szabadtéri programok érdekelnek elsősorban, hisz olyan szép idő van, és nem tudok betelni a táj szépségével” – áradozott anyu.

ÁLLATSIMOGATÓ ÉS LOVAGLÁS

Kis kolompolás üdvözli az állatbarátokat, akik naphosszat simogatnák a nyuszikákat, és etetnék fűvel a kíváncsi kecskéket. Minden jel arra utal, kedves kis barátaink sem bánják a gondoskodást. Nagy a nyüzsgés, a baromfik őrült kergetőzésbe kezdenek egy-egy finom falatért. Négylábú pajtásaik hangoskodással adják tudtunkra: ők sem szeretnének kimaradni! 
„ Mint a brémai muzsikusok” –nevet apa!
„Lola, a csacsi még azt sem bánja, ha a hátára pattansz”-mosolyog, és már nyúl is Öcsi hóna alá….
„Szeretek lovagolni”- néz körbe büszkén a szamárhátról.
„Akkor a legjobb helyen jársz! Hamarosan kezdődik a lovaglás program, ahol megmutathatod, milyen vitézül ülöd meg a paripánkat!” – hangzott a felelet.
„Szeretnék igazi lovag lenni, egy hatalmas várban”- ábrándozott Öcsi.
„Akkor uzsgyi, kukkants csak itt ki! Látod azt ott a legelőn túl?”
„Egy igazi vár”- Öcsinek még a szája is tátva maradt a meglepetéstől!
„Ez a program már ebéd utánra marad”-szólt ellentmondást nem tűrően anya.

ÉTTEREM

Természetesem apa egyből azon aggódott, itt biztosan nem is igazi étterem van! Ő különösen szeret finom hagyományos ételeket megkóstolni. 
Alig hitt a szemének, mikor a menüfalon megpillantotta a kiírást: 

ZSELIC ERDEI VADPÖRKÖLT

„Anyu, én azt nem szeretem…”-hangzott a gyerekektől.
„Nektek a gyerekmenüből választunk, ti úgyis spagettit ennétek!”-szólt anyu megnyugtatóan.
„Én pedig eszem csőben sült zöldséget, vagy rántott sajtot, vagy karfiolt, nem is tudom”-gondolkozott a nagy választék láttán, amihez nincs hozzászokva vegetáriánusként. Megelégedéssel töltötte el, hogy itt nincs mindenféle szénsavas üdítő, így vita nélkül isszák majd a gyerekek a friss gyümölcslevet. 
Kis idő múltán mindenki bágyadtan pislog az üres tányér felett. Azt gondolták, ha az étterem teraszán ebédelnek, ez nem történik meg, de a friss levegő és a finom ételek megtették hatásukat. Az ínycsiklandó pohárkrém majd uzsonnára marad. Abban mind egyetértettek, hogy kár lenne kihagyni. Még pihennek pár percet, míg apa és anya elkortyolják kávéjukat, majd újra belevetik magukat a kalandba, és elindulnak a lovagvár felé.

LOVAGVÁR

Az egyszerű palánkvár mind nagyobbnak tűnik, ahogy közelednek….
Öcsi már nem bír várni és előre fut.
„Itt igazi lovagok vannak, gyertek, nézzétek!”- hívogatja a többieket, akik értetlenül néznek rá.
Ám a nagy kapun belépve valóban középkori hangulat lesz úrrá mindenkin. Páncélinges fiatalok gyakorolják a bajvívást, és dárdával dobnak célba. Középkori hétvége van, tudták meg. Olyan program, mikor mindenki egy kis időutazás részese lehet. Felpróbálhatja a páncélokat, kipróbálhatja az íjászatot, és akár a csatacsillag hajítást is. Természetesem mindent ki kell próbálnunk. Míg a kicsiket a csuhás barát beavatja a középkor titkaiba, apa és anya eljátszák a vártoronyban foglyul ejtett királylány és megmentője jelenetet.
„Gyertek, innen csodálatos a kilátás”- hívta anyu a gyerekeket.
Csak álltak és ámélkodtak, mikor egy furcsa hang töri meg az idillt:

TEHÉNFEJÉS

Mú, múúú, múú…- hangzott fel folyton.
Majd az ismerős dallam… „ A fejőhelynél bemutatófejés kezdődik”- hallják.
Apu mindig azzal dicsekszik, hogy ő gyerekkorában a nagymamánál tehenet fejt, most meglátjuk…
Piros türelmetlenül hangoskodik a kapuban, és amint az nyílik, már indul is a fejőhelyre. Várják a jelentkezőket, sajnos apának pont el kell intéznie egy fontos telefont, így csak Öcsi mondhatja el magáról, hogy ő bizonyítottan tud tehenet fejni! 
Kezd hűvösödni, ideje haza indulni! 
Lassan elindulnak a parkolóhoz.
Az autóból anya vissza-vissza pillant, ahogy elhagyják a legelőket. 
„Ugye ti is úgy gondoljátok, hogy ide még vissza kell jönnünk?”-kérdezte anya.
 De nem jött válasz, csak halk szuszogást hallott…

Európai Uniós pályázataink