Vissza

Hírek

KALANDPARKOK MAGYARORSZÁGON

2018. január 23.

Mit is rejt az a szó magában, hogy KALAND?

KALANDPARKOK MAGYARORSZÁGON

Mindenkinek más… Valami új, valami ismeretlen, szokatlan megtapasztalása. 
- pelenkás totyogónak, mikor édesanyjától távolodik a színes hintában repülve
-a még csak ovis Pannának az erdei ösvények felfedezése
-a kis iskolás Marcinak a fák között mászni, a kötélpályán
-anyának megfejni egy valódi tehenet
-apának lecsúszni a legmeredekebb csúszdán…
És még sorolhatnánk vég nélkül, de egy biztos, aki eljön a Katica Tanyára, élményekkel telve tér haza!

ÉS KÖRNYÉKE

Aki ellátogat hozzánk egy meleg nyári napon, bizonyára ellenállhatatlan késztetést érez, életkortól függetlenül, hogy átkeljen a vizet permetező szivárvány alatt a szikrázó napsütésben, és állja a luficsúzliból felé repülő vízzel teli bombák záporát. Csónakban ülve a legkisebbek is megbizonyosodhatnak róla miért is nem hal az ebihal. Az óriás labirintusban bolyongva pedig mindenki próbára teheti tájékozódási képességét. A merészebbek imbolygó táblákon járhatnak a vízen, és kézikomppal utazhatnak. 

ÉLMÉNYKÖZPONT

Mi itt a Katica Tanyán úgy gondoljuk, az élmény akkor teljes, ha a család minden tagja egyaránt kellemesen szórakozik. A Telibe találda szivacslabdáival mindenki örömmel bombázza a képzeletbeli ellenségeit a szemközti oldalon. Gokart pályáinkon versenyre kelhet ismeretlen ismerősökkel. Hófánkos csúszdánkon hó nélkül száguldhat lefelé szélsebesen. 

TERMÉSZETISMERETI PROGRAM

Mindeközben nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy mindezt milyen csodálatos természeti adottságokkal rendelkező helyen tehetjük meg. Bármerre járunk, zöldellő lankák és színpompás erdők látványa váltakozik szemünk előtt. Természetismereti programunk keretében rövid túrát tehetünk a Zselici erdő hűvös lombjai közt, ahol a leomló löszfalban rókalyukakat fedezhetünk fel, és a patak partra leereszkedve megfigyelhetjük az inni és dagonyázni járó vadak nyomait. A nyitott szemmel járó természetkedvelők gyógynövények tucatjaival találkozhatnak akár a lovagvár mögött elterülő legelőn is. A kevésbé szakavatottak pedig örömmel fognak rácsodálkozni a legváratlanabb helyeken felbukkanó pöffeteg gombákra és rokonaikra. 

ÁLLATSIMOGATÓ

Akiknek pedig nemcsak a növények, hanem az állatok is jó barátai, semmiképpen nem hagyhatják ki az ismerkedést négy- és kétlábú kedvenceinkkel. Állatsimogatónkban számtalan ház körüli és különleges baráttal találkozhatsz. Merem ezt a szót használni, hiszen a nyuszik, csacsik és kecskék mindenkit elbűvölnek. Állatgondozás programunk keretében,egészen magadénak érezheted a kis jószágokat. Megtapasztalhatod, milyen jó érzés gondoskodni róluk. 

ERDEI KÖTÉLPÁLYA

Az erdei kalandokra vágyó látogatók próbára tehetik bátorságukat és elszántságukat kötélpályánkon. Itt akár a legkisebbek is mászhatnak apa, vagy anya segítségével. A kevésbé rutinos fiatalokat  szakavatott oktató készíti fel a tizenéves pálya felfedezésére. A gyakorlott mászók pedig bátor pályánkon tehetik próbára magukat, ahol mindenki (pók)hálóban végzi. A völgyet áthidaló lecsúszó pálya igazi adrenalin bomba azok számára, akik szeretnek a fák felett suhanni.

LOVAGVÁR

A hagyományőrzés és középkor kedvelői is kalandpokban bővelkedő lehetőséget kapnak a lovagi várban, tematikus napjainkon ott sajátíthatják el a csatacsillag hajítás és az íjászkodás alapjait. A tréfás népi játékok alkalmával minden hétvégén együtt izgulhat az egész család, ki tudja elkapni törés és szétloccsanás nélkül a tojást, vajon ki a jobb a kötélhúzásban. És apa anyával meg tud-e egyezni arról, hogy bal vagy jobb lábbal induljon a lépegetőzés…míg a többiek a versenytávot már félig megtették.  Képzeletbeli ellenségre lövünk a hajítógéppel, amit bizony nem sikerül egy perc alatt felhúzni! A varázslatos mókuskerékben mindenki gyengének bizonyul. Ám a végén mindenki együtt tapsol a sikeres kilövés örömére. Hazatérve pedig boldogan gondol vissza az együtt átélt kalandokra.

Európai Uniós pályázataink