Vissza

Hírek

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS ÖTLETEK

2018. február 20.

A mai kor gyermekei már nem azok, akiket könnyen rá lehet venni múzeumlátogatásra. A mai fiatalok már nem azok, akik lelkesednek a könyvtárakért. A mai iskolásokat már nagyon nehéz kitépni a számítógépek, telefonok, tabletek virtuális világából. Ezért embert próbáló olyan osztáykirándulás helyszínt találni ahol a gyerek jól érzi magát, nem nyomkod, és észrevétlenül tanul is valamit. Ezt a három nehézséget a Katica Tanya bajnokul legyőzi.

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS ÖTLETEK

JÓL ÉRZI MAGÁT:

Akik a Katica Tanyára érkeznek, nem is tudnak választani a sok játszóalkalmatosság közül. Egy nap alatt bejárhatatlan játszóbirodalomba csöppennek, az ide érkező osztályok, kirándulók.


Csúszdák végtelen sora várja őket, melyeken sikítva, felbátorodva csúszni: felejthetetlen élmény. A Telibe- Találdában hatalmas csatákat vívni: fiúk a lányok ellen, barátok a barátnők ellen: ismétlésre szoruló „feladat”. A Kiütlek játékban hatalmasat ugrálni, ezzel eldönteni, ki az osztálybajnok: eszeveszett jó móka. A Katica tó tükrén ringatózó ponton hídon a lányokat bátor hősként, délcegen átkísérni: lovagiasság. A kézi kompot mielőbb a túlpartra juttatni, ezzel a modern kor Erős Jánosát kikiáltani: diadal. A tóparti ugrálódombokon „Guiness”rekordot állítani, és a rekordot megdönteni: kihívás. A vizes játszón óriási fröcsi partyt rendezni, és a napon szépen lesülni: boldogság. Gokart meccseket meghirdetni. ,lebonyolítani: rátermettség. A lovagvárat bevenni, és az osztály királylányait kiszabadítani: hatalmas hőstett. A bolyongó labirintusban a betűlyukasztókat mielőbb felfedezni, és a csapatot sikerre vinni: dicsőség. Ha nyári zápor kapja el a csapatot, őrületes biliárd, csocsó, léghoki, ping-pong meccseket vívni: szórakozás. Az új Kalandbarlangban mászófalak formájában meghódítani az „Everestet”, kipróbálni milyen a szabadesés érzése: bátorság. És nem utolsó sorban rengeteg trambulinon ugrálva érezni a lebukó nap fényét, a frissen nyírt fű illatát: megnyugvás. 
Ennyi minden „ dolga” van a Katica Tanyára osztálykiránduló csapatoknak.  

NYOMKODÁS:

Ezek után szerintetek van rá bárkinek is ideje? :)))

ÉSZREVÉTLENÜL TANULNI:

Ha több napra jön egy osztály, akkor lesz bőven ideje észrevétlenül tanulni. 
Hagyományőrző programjaink keretén belül süthetnek kemencében langallót, vagy kenyeret megízlelve a fárasztó munka gyümölcsét. Átruccanhatnak lovagjaink segítségével egy olyan korba, ahol még büszkén viselték a páncélt, elengedhetetlen volt a csatacsillag hajítása, vagy a kard forgatása. Megtapasztalhatják milyen egy állatot gondozni, gondoskodni róla. Megkóstolhatják a frissen fejt tehéntej ízét. Éjszakai bátorságtúrán meghallgathatják a zselici erdő fülsüketítő csendjét, fellelhetnek pár, a konyhában is megtalálható növényt, éjszakai vadak lábnyoma után kutathatnak. Kézműves foglalkozásainkon maradandót alkothatnak akár egy batikolt póló, hazavihető cserépfigura, vagy nemezjáték formájában. Tréfás népi játékok alkalmával beleszimatolhatnak a falusi eszköztárral rendelkező , kacagtató játékok levegőjébe. Az íjászkodáson kipróbálhatják hogy jó Robin Hood vált-e volna belőlük, avagy sem? 
És nem utolsó sorban abban a pár napban megcsaphatja őket a környezettudatos magatartás szele. Számtalan példát láthatnak az Élményközpontban és szállásainkon arra, hogyan kell - egy igazán- a bolygónkra vigyázó emberpalántának élnie az életét ahhoz, hogy Földünk védelme ne csak egy magasztos szlogen legyen, hanem valósággá is válhasson. 

Hisz mindez csak rajtunk múlik!

Európai Uniós pályázataink