Vissza

Hírek

Programok gyerekeknek

2018. március 28.

Dilemma Mi a legjobb döntés, ha gyermekünk szabadidejéről van szó?

Programok gyerekeknek

A bőség zavarától vagy a lehetőségek hiányától szenvednek a szülők? Attól függ, ki melyik részén él az országnak. Megoldások vannak, de nem mindegy, milyen élményekkel, tapasztalatokkal tér haza a gyermek.
Téli szünet? Tavaszi szünet? Őszi szünet? Na de a nyári szünet! Dilemma dilemma hátán.
Átlagos hétvége, amikor együtt lehet a család… de mi legyen az elfoglaltság? A Katica Tanya Élményközpont Patcán a tökéletes válasz. Egész évben várjuk kedves vendégeinket. Gépkocsival, vagy akár tömegközlekedéssel de még gyalog is könnyen megközelíthető. 

Fenntarthatóság, környezetvédelem, ökoturizmus

A legegészségesebb elfoglaltságok egyike a túrázás, természetjárás. Erre adottak a lehetőségek. A Kéktúra útvonala például a Katica tanya mellett halad el, ez a távolabbról érkezőknek is tud egy kis pihenőként vagy megállóként szolgálni. Kirándulás, természetjárás, aktív pihenés közben a környezettudatos gondolkodás jegyében ökolábnyomunkat minél kisebbre szoríthatjuk, ha a Katica Tanyán töltjük el a napot. Tudta? A Katica Tanyán kevesebb terhelést teszünk bolygónkra, mint ha otthon maradtunk volna.

Élmény

Egy hely, ahol a gyerekek jó kezekben vannak, ahol játszva tanulhatnak, ahol elengedhetik a fantáziájukat, nincsenek szigorú szabályok, lehet szabadon futkározni, kalandozni, felfedezni, megismerni egy sosem látott állatot, megérinteni, megtudni, melyik országban őshonos, mit eszik, milyen viselkedési formái, szokásai vannak. 
Részt vehetnek a tanya örökké változó, nyüzsgő életében. Megesett egy átlagos délutánon, hogy az egyik szelíd, kezes szamárnak eszébe jutott, hogy jókedvében átsétálgat a teraszon üldögélő emberek között, és amikor a gyerekek odasereglenek, ő teljes nyugalomban a fotogén arcát előkapva pózolt nekik, velük. Ez is egy felejthetetlen emlékkel járulhat hozzá a kalandos szünidőhöz. Itt, a Katica Tanyán ilyen, amikor az élmény „szembejön”.

Programok

Mit lehet csinálni a Katica tanyán?- merül fel a kérdés azok körében, akik még nem ismerik a szolgáltatások sokféleségét.
A programok nemcsak az aktuális évszakhoz, hagyományokhoz illeszkednek, hanem például az ide látogatók széleskörű igényeihez, de igazodnak akár a külső körülményekhez is. Az állandó programok mellett az aktuális, csak az adott napon megjelenő kézműves foglalkozások teszik színesebbé a napot, melyek közül sokszor nehéz választani, hiszen az idő oly gyorsan szalad a tanyán. A csúszdák világában legalább dupla sebességgel telik, de kint a szabad levegőn az állatok körében is könnyen elrepül. 
Jól szemügyre kell venni a programfalat, ahol a legtöbb program ismétlődik, így adva esélyt a vendégeknek, hogy ha az egyikről lekésnének, a másikra odaérjenek.
A szolgáltatások több mint 90%-a egyetlen belépő megváltásával használható, csupán néhány program különdíjas, mint a kreatív pólófestés, a lovaglás, vagy a viaszkéz készítés. Az erdei drótkötélpályákra válthatók még külön jegyek azoknak, akik arra vágynak, hogy ezt is kipróbálhassák. A különdíjas programok Kiskatica hűségpontokkal is fizethetők. Itt valóban érdemes figyelemmel kísérni a kis katicákat, hiszen a Kiütlek, a hordójárat, a Matyi vonat  további köreire is benevezhetünk segítségükkel.
Ha ellátogatnak a Katica Tanyára, a legszembetűnőbb az, hogy minden négyzetméter játékra hív. A gyerekek szabadon felfedezhetik a tízhektáros területet, rácsodálkozhatnak az újdonságokra, az ismeretlenre, egymás ügyességére, a világ színességére.

Étterem

A sokszínűség éttermünk kijelzőire is jellemző. Változatos, házias, hagyományos, hazai ízekkel találkozhatnak vendégeink, ha megkóstolják ételeinket. Déltől este hat óráig várjuk az éhezőket, az íncsiklandó illatoknak nehezen ellenállókat, vissza-visszatérőket.

Európai Uniós pályázataink