Vissza

Hírek

Programok hétvégére vidéken

2018. január 9.

Szabóék a fővárosból visszatérő vendégek. A sok vidéki program közül mindig a Katica tanyára esik a választás, ugyanis innen a legnehezebb hazaindulni. Nem is lehet ez másképp, hiszen a gyerekek nem hagynak más utat a szülőknek. Hezitálás nélkül kell megígérniük minden egyes itt töltött nap után, hogy visszatérnek.

Programok hétvégére vidéken

- De még nem próbáltunk ki mindet! – érvel az egyik gyerek.
- És a kecskéket sem néztük még meg! – hangzik a másiktól.
- Megígértétek, hogy lovagolhatok! – szólal meg kissé vádlóan a legkisebb.

Erre is van megoldás. Ha több napra, akár egy hétre látogatnak el a Katica Tanyára, garantáltan boldog, nap végére enyhén fáradt gyerekekkel térhetnek nyugovóra például valamelyik apartmanházban. 

A vidék egyre népszerűbb városi embertársaink körében. Akár hosszabb-rövidebb tartózkodással is bepillantást nyerhetnek megfáradt vendégeink a falusi élet szépségeibe. Otthon hagyva a gondokat, a friss levegő kitisztítja a gondolatokat, több idő jut az egymásra figyelésre. 
Patcán, hétvégén dőzsölhettek a programokban: a kézműves foglalkozások alkalmat teremtenek az egymásra szánt idő hasznos eltöltésére, kikapcsolódásra, és nem utolsó sorban a kreatív énetek előcsalogatására. 

A gazdaság életébe úgy láthattok bele, hogy észre sem veszitek, mennyi mindent tanultatok, mennyi élménnyel gazdagodtatok. Az állatgondozások alatt testközelből megtapasztalhatjátok milyen egy állat szeretete, ráérezhettek az önzetlen jócselekedet ízére.
Programjaink mindig az aktuális évszakhoz, ünnephez, hagyományhoz kötődnek. Mi úgy hívjuk ezeket: 

Jeles napok a Katica Tanyán.

Minden nap reggel 7-8 óra és este 5-6 óra között (évszaktól függően) tehénfejés, amit bárki kipróbálhat. Reggel 7-9 óra és délután 4-6 óra között állatgondozás, amiben bárki részt vehet. A Magyarországon egyedülálló óriás játszó,-és csúszdaház élményelemeinek korlátlan használatát élvezhetitek a tucatnyi kül- és beltéri játszóalkalmatosságokon túl is - játszóház, öreg géppark, akadálypálya, focibiliárd, Kiütlek játék, gokart pályák kicsiknek és nagyoknak – hogy csak néhányat említsünk. Bejárhatjátok a lovagvárat, rengeteg izgalom vár a tavi attrakciók (Bolyongó- labirintus, Luficsúzli, trambulinok, ugráló dombok, pontonhíd és kézi kompok, vízi járgányok) birodalmában. Az állatokról nem is tudtok lemaradni, hiszen naponta háromszor is lehetőség nyílik vezetett állatsimogatáson részt venni. Ugyanúgy, ahogy a hordóutánfutó járat és Matyi vonat is többször elindul a nap folyamán, figyelembe véve a jelentkezők létszámát. Bátorságról tehettek tanúságot az erdei kötélpályákon és a Dunántúl leghosszabb lecsúszóin (120 és 190 m). A bütyköldében pedig önálló rajzolás, festés, színezés, kavicsfestés alatt egy kis időre leülhettek megpihenni.

Finomságok

A kemencés langalló sokak számára ismerősen hangzik, de akiknek az újdonság erejével hat, hamar rájönnek, hogy ez nem egy olyan dolog, amit a bolt polcáról leemelünk, majd kifizetünk, és már ehetjük is. Ezért meg kell dolgozni és a kemény munka gyümölcsét megtapintva, megillatozva, megkóstolva elégedetten nyugtázhatjuk, megérte ennyit várni vagy akár dolgozni vele. A munkatársak segítségére van a sok-sok gyerekkéz, melyek ügyesen megtanulnak dagasztani, cipózni, nyújtani…
Családos vendégeinket éttermünkben a'la carte kiszolgálás várja. Több napra érkező iskolai csoportjaink pedig három féle menüből választhatnak. Minden hétvégén "Jeles napok a Katica Tanyán" programsorozatunkhoz szorosan kapcsolódóan gasztronómiai ajánlattal várjuk Vendégeinket.

A fárasztó hétköznapok után Szabóék is nagyot sóhajtva mosolyognak, mert tudják: a jól megérdemelt aktív pihenés vár rájuk a Katica tanyán.

Európai Uniós pályázataink