Vissza

Hírek

TÉLI GYEREKPROGRAMOK

2018. április 18.

- Hideg téli nap. - Kint sűrűn hull a hó… - Forró cserépkályha. - Gőzölgő kakaó.

TÉLI GYEREKPROGRAMOK

A parányi somogyi faluban, Patcán található Katica Tanya Élményközpontban ez az idill várja a látogatókat. A növekvő hótakaró ellenére télen is könnyen megközelíthető a dombok között elterülő játszóbirodalom. 
Érkezésünket a tanyán élő pulik örömmel nyugtázzák. A bejárat előtt fából készült színes kis vonat várja utasait. A kukucskálóból pedig a jó gazda és kecskéje mosolyog ránk. Az egész komplexum egyöntetű fehérre meszelt falai a régi falusi élet egyszerűségét és tisztaságát sugallják. Az ajtón belépve mosolygós házigazdák fogadják az érkezőket, hogy aztán térképpel felvértezve indulhassanak önálló felfedezőútra. 
Az otthonos olvasó sarokban forró cserépkályha padkája várja a hógolyózásban, szánkózásban átázott, kipirult gyerekeket. Az újságcikkekkel és köszönő levelekkel megrakott faliújság méltán tükrözi, itt nem áll meg a fejlődés, és a legjobb helyen járunk. 

KALANDBARLANG

Kalandos alagút vezet a legújabb játszó házba, ahol temérdek lehetőség adódik a nap aktív eltöltésére. Léghoki asztal, csocsó, pinpong, valamint biliárd várja a hagyományos játékok kedvelőit. A szellemi kihívás kedvelői logikai feladatokkal tehetik próbára magukat. Aki testmozgással kívánja levezetni felesleges energiáit, itt megtalálja számításait. A beltéri ugrószőnyegeken nemcsak függőlegesen pattoghatunk, ez kicsik és nagyok kedvence. A mini-bowling pálya kifejezetten gyermek méretre tervezett, így a család minden tagja kipróbálhatja ezt a remek ügyességet és koncentrációt igénylő játékot. És ha már a sportokról esik szó, a 8 méter magas, különféle nehézségi fokozatú mászó falak meghódítása minden izmot megmozgató feladat, aminek sikeréhez előrelátó gondolkodás is elengedhetetlen. Mivel itt minden az együtt hasznosan eltöltött időről szól, páros mászófalakon is haladhatnak felfele egymást segítve a „versenyző párosok”. 

JÁTSZÓHÁZ

A Katica Tanya kiváló választás akkor is, ha kint hideg van, vagy esik az eső. 
A beltéri játszó és csúszdaház minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást nyújthat. Van itt totyogó játszó, gyermek, és felnőtt játszólabirintus. A piros csúszdán a bátrabbak átélhetik a szabadesés izgalmát, a bátortalanabbak pedig a kék csúszdán  bele(cs)úszhatnak a labdatengerbe, vagy szőnyegen repülhetnek lefelé a szivárvány szín lejtőkön. 

ÉTTEREM

A sok játék és mozgás meghozza az étvágyat. Dél és hat óra között folyamatos bőséges ételválaszték vár az étteremben, aminek összeállításában a különleges étrendeket is figyelembe veszik. A legkisebbeket megemelt, és etetőszékek várják. 
A sok játék lehetőség mellett készműves programok hada várja a kreatív kezeket. Évszaknak megfelelő, népszokásokat felelevenítő foglalkozásokon ismerkedhetnek gyermekeink a kenyér, és langalló sütés rejtelmeivel, készíthetnek tobozból fenyőt, vagy parafadugó rénszarvast. Megismerhetik elődeink bölcsességeit, aktív részesei lehetnek a tehénfejésnek, és belekóstolhatnak a környezettudatos mindennapokba. 

ÁLLATSIMOGATÓ

A kisállat lakban testközelből ismerkedhetnek meg háztáji és különleges hazánkban nem őshonos állatokkal. Az itt élő állatokról  tapasztalt állatgondozók mesélnek. Annak pedig, aki igazán megszerette őket, alkalma nyílik gondoskodni róluk az esti etetés során.
Az élményközpont megalkotóinak nem titkolt szándékuk, hogy aki ellátogat ide nem csak az élménnyel, de hasznos tudással, környezettudatosabb szemlélettel gazdagabban térjen haza

Európai Uniós pályázataink