Szolgáltatások

Szennai Skanzen

Partner 1

Szennai Skanzen

A Kaposvártól mindössze 8 km-re fekvő, Európa Nostra-díjas Szennai Skanzen a gyönyörű természeti környezet mellett a múlttal való találkozás élményével és változatos programokkal várj a kikapcsolódni vágyókat. Az 1978-ban megnyílt szabadtéri néprajzi múzeum egyedülálló módon egy élő falu közepén jött létre. Alapvető célja, hogy bemutassa, megőrizze a Zselic és Belső-Somogy sokszínű népi kultúráját, gazdag tárgyi és szellemi örökségét. Rendezvényein, múzeumpedagógiai foglalkozásain és élő múzeumi helyszínein keresztül olyan praktikus tudást közvetít, melyet bárki felhasználhat közvetlen környezete alakításához, jobbá tételéhez. A Szennai Skanzen területén található a megye egyik legszebb műemléke, az 1785-ben épült, festett kazettás mennyezetű református templom, mely máig aktív szerepet tölt be a falu életében.

Szennai Skanzen
7477 Szenna, Rákóczi u. 2.
Tel: 06/82/584-013
www.szennai.skanzen.hu 

„Erdő a városban” – Erdők Háza Látogatóközpont

Partner 1

„Erdő a városban” – Erdők Háza Látogatóközpont

A SEFAG Zrt. által működtetett, Kaposvár belvárosában található Erdők Háza Látogatóközpont  közelebb hozza Somogyország erdei kincseit a természeti környezetet kedvelők és használók, valamint az erdő és élővilága iránt érdeklődők részére.

A Bajcsy-Zs. utcai, műemlék jellegű, régi erdészeti épületet olyan bemutatóhellyé,  foglalkoztató teremmé varázsolta az erdőgazdálkodó cég, ahol az óvodás- és iskolás korú gyermekek, családok, turisták, érdeklődők barangolhatnak az „erdő rejtekei” között.  

Eközben az erdő élővilágáról, az erdőben zajló munkálatokról, az erdész és vadász hivatásról - interaktív játékok és információs tablók, valamint izgalmas és hasznos foglalkozások, előadások, digitális tananyagok segítségével – új  ismereteket szerezhetnek kicsik és nagyok egyaránt. 

A gyermekek iskolai tanulmányaira épülő, erdő életközösségével kapcsolatos tematikus programokra ingyenesen jelentkezhetnek óvodás- és iskolás csoportok - előre történő bejelentkezéssel - a foglalkoztató terembe, ahol csaknem 50 féle kirakó, kiforgatható és társasjáték várja őket. (82/505-176, info@somogyierdokhaza.hu ).

A 230 m2 alapterületű kiállítás interaktív tablókkal, gyakorlati terepasztalokkal, érzékszerveinkre hagyatkozó élményszobákkal, rovar- és madár makettekkel várja a kicsiket, nagyokat, családokat, szakmai, nyugdíjas és civil egyesületeket, baráti társaságokat, turistákat, természet kedvelőket mérsékelt/kedvezményes belépő díjért.

A látogatóközpont pénteken és szombaton este 6-ig várja az érdeklődőket reggel 9-től, hétköznap keddtől csütörtökig reggel 9-től 5 óráig látogatható. Hétfő szünnap. Igény esetén szakvezetés is kérhető a kiállítótérben.

Erdész barátsággal várjuk kedves Vendégeinket!
  
                                                                             Az Erdők Háza Látogatóközpont munkatársai

Zselici Csillagpark

Partner 1

Zselici Csillagpark

Rejtélyes univerzum – csodálatos természet

A zselici erdőség szívében található Zselici Csillagpark csillagvizsgálójában a csillagászati és természeti témájú kiállítások mellett távcsőkupola és planetárium várja az érdeklődőket. A kupolában található 40 centiméter átmérőjű tükrös távcsővel az égbolt rejtett kincsei, mint például a Naprendszer bolygói, azok gyűrűi és holdjai, csillaghalmazok és galaxisok részleteikben is megcsodálhatók éjszakánként. Nappal, éltető csillagunk, a Nap aktív felszínét vizsgálhatjuk a speciális naptávcsővel. Éjszakai programok során olyan objektumok kerülnek bemutatásra, amelyek csak távcsövekkel láthatóak (pl. csillaghalmazok, galaxisok), de a csillagképek, a Tejút és a hullócsillagok szabad szemmel figyelhetők meg az épület erre a célra kialakított teraszáról. A Zselicben 25 méter magas faszerkezetű kilátó és 5 információs pont várja a gyalogos vagy kerékpáros turistákat.
A Zselicet, kiváló adottságai miatt, számos fotózni vágyó keresi fel. Sokan az erdő élővilágát, sokan a csillagos égbolt szépségeit szeretnék megörökíteni. A kakasmandikótól a távoli galaxisokig számtalan érdekességet kínál a terület.
A természeti kiállítás a Zselic élővilágát mutatja be, különös tekintettel a szürkületben és éjszaka aktív állatokra (pl. baglyok, aranysakál). A csillagászati kiállítás fő eleme a meteoritgyűjtemény. A világűrből érkezett és a Föld felszínébe becsapódott testek érdekesek, mint a korai Naprendszer összetételének, a Föld keletkezésének megértését segítő leletek, ill. mint kalandos történetű, sok esetben arannyal azonos áru kő- és vasdarabok. 
Az ötvenhárom férőhelyes planetáriumban csillagászati, természeti és környezetvédelmi témájú tudományos ismeretterjesztő teljes kupolás (térhatású) filmek kerülnek levetítésre. A filmvetítést megelőző előadásokon a csillagos égbolt leglátványosabb elemeit (Tejút, csillagképek, bolygók), és a hozzájuk kapcsolódó történeteket ismerhetik meg részletesebben a vendégek. 
Az idelátogatók, családi vagy iskolai programok keretében, nappali és éjszakai túrákon is részt vehetnek. A nappali (2-4 kilométeres) túrák során a látogatóközpont környékét derítik fel. A napnyugtakor kezdődő éjszakai túrák első része a nappalihoz hasonló túra, amelyek során az erdő élővilágát, szerencsés esetben az állatok hangjait is megismerhetik a vendégek. A teljes sötétség beállta előtt a túrázók szeme alkalmazkodik az éjszakai fényviszonyokhoz, így a távcsöves bemutató idejére már biztonsággal közlekednek az erdei ösvényeken minden világítás nélkül.

Web: http://www.zselicicsillagpark.hu 
E-mail: info@zselicicsillagpark.hu
Telefon: 82/505-180

Krisna-völgy

Partner 1

Krisna-völgy

Krisna-völgy egy békés sziget a rohanó hétköznapok tengerén, a Balatontól mindössze 30 kilométerre, Kaposvár és Fonyód között félúton helyezkedik el.  Az Európában is egyedülálló Indiai Kulturális Központ és Biofarm számos kikapcsolódási lehetőséget kínál minden korosztály számára. 
Mivel gazdagodhatnak a Krisna-völgybe látogatók? 
„Minden kedves kirándulni vágyót sok szeretettel váruk impozáns, festményekben és domborművekben gazdag szentélyünkben, ahova szerzeteseink kalauzolják el önöket, választ adva kérdéseikre.  Kirándulást tehetnek a szent helyekkel, tavakkal tűzdelt botanikus kertünkben, biokertészetünkben, meglátogathatják tehénvédelmi központunkat. A helyi Govinda, vegetáriánus étteremben fogyaszthatnak hagyományos indiai fogásokat, ajándékboltunkban pedig vásárolhatnak helyi készítésű termékeket, indiai emléktárgyakat. Csoportos jelentkezések esetén kulturális, zenei, táncos, vagy akár gasztronómiai program, öko túra, kertészeti körbevezetés, ökrös szekerezés és számos egyéb kikapcsolódási lehetőség közül válogathatnak az érdeklődők. 
Az év során számos nevezetes nap kerül megrendezésre Krinsa-völgyben, melyeken egyéb kikapcsolódási lehetőségekkel is találkozhatnak. A völgy legnagyobb eseménye az évente júliusban megrendezésre kerülő Krisna-völgyi Búcsú, melyről bővebb információt a www.bucsu.krinsavolgy.hu oldalon talál. 

8699 Somogyvámos, Fő u. 38.
30/436-3900
info@krisnavolgy.hu
www.krisnavolgy.hu 
Nyitva tartás: egész évben 10-17 óráig

Szigetvári Zrínyi Vár

Partner 1

Szigetvári Zrínyi Vár

A magyar történelem egyik legismertebb helyszíne, Szigetvár vára, 2016 óta Nemzeti Emlékhely. 1566-ban itt állította meg Zrínyi Miklós maroknyi serege önfeláldozó harcban Szulejmán szultán százezres seregét. A hős dédunokája gróf Zrínyi Miklós műve a Szigeti Veszedelem, örök emlékezetet állított a hőstettnek. A várkapun belépve nagy zöld park fogadja látogatóinkat. A várkastélyban muzeális tárlat került elhelyezésre, melyhez naponta kétszer tárlatvezetést biztosítunk. Az interaktív élményekre vágyóknak a felújított kazamatasorban létrehozott új, Megállítani Szulejmánt! című kiállításunkat ajánljuk, mely egy időgép segítségével visszarepít minket néhány száz évet. Hagyományőrzőink attraktív végvári viselet- és fegyverbemutatójával minden nap megidézzük a XVI. századot, és hogy teljes legyen az élmény, vendégeinknek is lehetősége van viseletbe öltözni, fegyvereket kézbe fogni. Családi jegyünk kedvezmény biztosít a gyermekekkel érkezők számára, csoportos látogatóinkat pedig csomagajánlatokkal várjuk.

Szigetvári Zrínyi Vár
Cím: 7900 Szigetvár, Vár u. 19.
Telefon: +36-73-310-121
Email: info@varszigetvar.hu
Web: www.varszigetvar.hu 

Dél Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter

Partner 1

Dél Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter

A Katica Tanya a Gyeregyalog.hu Egyesület gesztorálásával működő Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter minősített tagja.
A klaszter célja, hogy összefogja a régiónkban működő, a környezetvédelmet és a fenntartható turizmust népszerűsítő szervezeteket, akik kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtanak. 
A klaszter kiemelkedően fontos tevékenysége az úgynevezett ökoturisztikai minősítési rendszer bevezetése, amely a Green Globe iránymutatásait figyelembe véve dolgozott ki egy minősítési folyamatot, amelynek minden tagját alávetette. Ezzel is a magas minőségű szolgáltatási szinvonalat célozva meg.
További információt a klaszter honlapján, a www.gyeregyalog.hu címen találsz.

 

További partnereink:

  • Virágfürdő Kaposvár
  • Bikali Élménybirtok
  • Bőszénfai szarvasfarm
  • Fekete István Látógatóközpont a Deseda-tónál
  • Szent László Nemzeti Emlékhely Somogyváron
Európai Uniós pályázataink