Szolgáltató partnereink

„Erdő a városban” – Erdők Háza Látogatóközpont

 slider kép 1
 slider kép 2
 slider kép 3
 slider kép 4
 slider kép 5
 slider kép 6
 slider kép 7
 slider kép 8
 slider kép 9
 slider kép 10

„Erdő a városban” – Erdők Háza Látogatóközpont

A SEFAG Zrt. által működtetett, Kaposvár belvárosában található Erdők Háza Látogatóközpont  közelebb hozza Somogyország erdei kincseit a természeti környezetet kedvelők és használók, valamint az erdő és élővilága iránt érdeklődők részére.

A Bajcsy-Zs. utcai, műemlék jellegű, régi erdészeti épületet olyan bemutatóhellyé,  foglalkoztató teremmé varázsolta az erdőgazdálkodó cég, ahol az óvodás- és iskolás korú gyermekek, családok, turisták, érdeklődők barangolhatnak az „erdő rejtekei” között.  

Eközben az erdő élővilágáról, az erdőben zajló munkálatokról, az erdész és vadász hivatásról - interaktív játékok és információs tablók, valamint izgalmas és hasznos foglalkozások, előadások, digitális tananyagok segítségével – új  ismereteket szerezhetnek kicsik és nagyok egyaránt. 

A gyermekek iskolai tanulmányaira épülő, erdő életközösségével kapcsolatos tematikus programokra ingyenesen jelentkezhetnek óvodás- és iskolás csoportok - előre történő bejelentkezéssel - a foglalkoztató terembe, ahol csaknem 50 féle kirakó, kiforgatható és társasjáték várja őket. (82/505-176, info@somogyierdokhaza.hu ).

A 230 m2 alapterületű kiállítás interaktív tablókkal, gyakorlati terepasztalokkal, érzékszerveinkre hagyatkozó élményszobákkal, rovar- és madár makettekkel várja a kicsiket, nagyokat, családokat, szakmai, nyugdíjas és civil egyesületeket, baráti társaságokat, turistákat, természet kedvelőket mérsékelt/kedvezményes belépő díjért.

A látogatóközpont pénteken és szombaton este 6-ig várja az érdeklődőket reggel 9-től, hétköznap keddtől csütörtökig reggel 9-től 5 óráig látogatható. Hétfő szünnap. Igény esetén szakvezetés is kérhető a kiállítótérben.

Erdész barátsággal várjuk kedves Vendégeinket!
  
                                                                             Az Erdők Háza Látogatóközpont munkatársai

Európai Uniós pályázataink