Facebook Twitter

Keresés

divider

Szolgáltatások

Dél Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter

Dél Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter slider kép 1
Dél Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter slider kép 2

Dél Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter

A Katica Tanya a Gyeregyalog.hu Egyesület gesztorálásával működő Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter minősített tagja.
A klaszter célja, hogy összefogja a régiónkban működő, a környezetvédelmet és a fenntartható turizmust népszerűsítő szervezeteket, akik kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtanak. 
A klaszter kiemelkedően fontos tevékenysége az úgynevezett ökoturisztikai minősítési rendszer bevezetése, amely a Green Globe iránymutatásait figyelembe véve dolgozott ki egy minősítési folyamatot, amelynek minden tagját alávetette. Ezzel is a magas minőségű szolgáltatási szinvonalat célozva meg.
További információt a klaszter honlapján, a www.gyeregyalog.hu címen találsz.

Szennai Skanzen

Szennai Skanzen slider kép 1
Szennai Skanzen slider kép 2
Szennai Skanzen slider kép 3
Szennai Skanzen slider kép 4
Szennai Skanzen slider kép 5
Szennai Skanzen slider kép 6
Szennai Skanzen slider kép 7
Szennai Skanzen slider kép 8

Szennai Skanzen

A Kaposvártól mindössze 8 km-re fekvő, Európa Nostra-díjas Szennai Skanzen a gyönyörű természeti környezet mellett a múlttal való találkozás élményével és változatos programokkal várj a kikapcsolódni vágyókat. Az 1978-ban megnyílt szabadtéri néprajzi múzeum egyedülálló módon egy élő falu közepén jött létre. Alapvető célja, hogy bemutassa, megőrizze a Zselic és Belső-Somogy sokszínű népi kultúráját, gazdag tárgyi és szellemi örökségét. Rendezvényein, múzeumpedagógiai foglalkozásain és élő múzeumi helyszínein keresztül olyan praktikus tudást közvetít, melyet bárki felhasználhat közvetlen környezete alakításához, jobbá tételéhez. A Szennai Skanzen területén található a megye egyik legszebb műemléke, az 1785-ben épült, festett kazettás mennyezetű református templom, mely máig aktív szerepet tölt be a falu életében.

Szennai Skanzen
7477 Szenna, Rákóczi u. 2.
Tel: 06/82/584-013
www.szennai.skanzen.hu