Szolgáltatások

Dél Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter

Dél Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter slider kép 1
Dél Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter slider kép 2

Dél Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter

A Katica Tanya a Gyeregyalog.hu Egyesület gesztorálásával működő Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter minősített tagja.
A klaszter célja, hogy összefogja a régiónkban működő, a környezetvédelmet és a fenntartható turizmust népszerűsítő szervezeteket, akik kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtanak. 
A klaszter kiemelkedően fontos tevékenysége az úgynevezett ökoturisztikai minősítési rendszer bevezetése, amely a Green Globe iránymutatásait figyelembe véve dolgozott ki egy minősítési folyamatot, amelynek minden tagját alávetette. Ezzel is a magas minőségű szolgáltatási szinvonalat célozva meg.
További információt a klaszter honlapján, a www.gyeregyalog.hu címen találsz.

Szennai Skanzen

Szennai Skanzen slider kép 1
Szennai Skanzen slider kép 2
Szennai Skanzen slider kép 3
Szennai Skanzen slider kép 4
Szennai Skanzen slider kép 5
Szennai Skanzen slider kép 6
Szennai Skanzen slider kép 7
Szennai Skanzen slider kép 8

Szennai Skanzen

A Kaposvártól mindössze 8 km-re fekvő, Európa Nostra-díjas Szennai Skanzen a gyönyörű természeti környezet mellett a múlttal való találkozás élményével és változatos programokkal várj a kikapcsolódni vágyókat. Az 1978-ban megnyílt szabadtéri néprajzi múzeum egyedülálló módon egy élő falu közepén jött létre. Alapvető célja, hogy bemutassa, megőrizze a Zselic és Belső-Somogy sokszínű népi kultúráját, gazdag tárgyi és szellemi örökségét. Rendezvényein, múzeumpedagógiai foglalkozásain és élő múzeumi helyszínein keresztül olyan praktikus tudást közvetít, melyet bárki felhasználhat közvetlen környezete alakításához, jobbá tételéhez. A Szennai Skanzen területén található a megye egyik legszebb műemléke, az 1785-ben épült, festett kazettás mennyezetű református templom, mely máig aktív szerepet tölt be a falu életében.

Szennai Skanzen
7477 Szenna, Rákóczi u. 2.
Tel: 06/82/584-013
www.szennai.skanzen.hu

Krisna-völgy

Krisna-völgy slider kép 1
Krisna-völgy slider kép 2
Krisna-völgy slider kép 3
Krisna-völgy slider kép 4
Krisna-völgy slider kép 5
Krisna-völgy slider kép 6

Krisna-völgy

Krisna-völgy egy békés sziget a rohanó hétköznapok tengerén, a Balatontól mindössze 30 kilométerre, Kaposvár és Fonyód között félúton helyezkedik el.  Az Európában is egyedülálló Indiai Kulturális Központ és Biofarm számos kikapcsolódási lehetőséget kínál minden korosztály számára. 
Mivel gazdagodhatnak a Krisna-völgybe látogatók? 
„Minden kedves kirándulni vágyót sok szeretettel váruk impozáns, festményekben és domborművekben gazdag szentélyünkben, ahova szerzeteseink kalauzolják el önöket, választ adva kérdéseikre.  Kirándulást tehetnek a szent helyekkel, tavakkal tűzdelt botanikus kertünkben, biokertészetünkben, meglátogathatják tehénvédelmi központunkat. A helyi Govinda, vegetáriánus étteremben fogyaszthatnak hagyományos indiai fogásokat, ajándékboltunkban pedig vásárolhatnak helyi készítésű termékeket, indiai emléktárgyakat. Csoportos jelentkezések esetén kulturális, zenei, táncos, vagy akár gasztronómiai program, öko túra, kertészeti körbevezetés, ökrös szekerezés és számos egyéb kikapcsolódási lehetőség közül válogathatnak az érdeklődők. 
Az év során számos nevezetes nap kerül megrendezésre Krinsa-völgyben, melyeken egyéb kikapcsolódási lehetőségekkel is találkozhatnak. A völgy legnagyobb eseménye az évente júliusban megrendezésre kerülő Krisna-völgyi Búcsú, melyről bővebb információt a www.bucsu.krinsavolgy.hu oldalon talál. 

8699 Somogyvámos, Fő u. 38.
30/436-3900
info@krisnavolgy.hu
www.krisnavolgy.hu
Nyitva tartás: egész évben 10-17 óráig