Vissza

Hírek

Gesztenye napok a Katica Tanyán

2024. október 9.

Hétvégén gesztenyéből készítünk közösen kreatív alkotásokat.

Gesztenye napok a Katica Tanyán

Az ősz elmaradhatatlan kelléke a gesztenye. Van belőle ilyen is, olyan is. Hazánkban két fajtája a legismertebb a szelíd-, illetve a vadgesztenye. Október 12–13-án a gesztenye lesz a főszereplő a Katica Tanyán!

A szelídgesztenyét már a rómaiak is telepítették ehető termése miatt. Fája akár 30 méter magasra is megnő. Sütve, főzve egyaránt finom csemege. Magyarországon jelentősebb szelídgesztenyéseket az Alpokalján találhatunk. A vadgesztenye a szappanfavirágúak nemzetségébe tartozik mintegy 15 fajjal. Népies neve a lógesztenye. Termése nem ehető, leginkább a gyógyászatban használják vénás és hajszálér keringési problémák kezelésére. 
Hétvégén ebből készítünk kreatív alkotásokat, mint a gesztenye manó, szerencsehozó gesztenye pók, Kipp - Kopp és medál, de ezen kívül bármi más szóba jöhet, amit csak szeretnél. 
Emellett rengeteg kül -és beltéri élmény, szórakozás vár benneteket: hatalmas beltéri csúszdaházunk, szivacslövőnk, kalandbarlangunk életre szóló élményekre csábít. Száguldjatok a 420 méteres elektromos versenygokart pályánkon egyedül vagy párban, ami az Élményközponttól függetlenül is működik, száraz idő esetén.


Gasztronómiai ajánlat: Gesztenyekrémleves — Gesztenyével- aszalt szilvával töltött pulykamell — Gesztenyepüré

 

Fontos a véleményed! Kérjük adj visszajelzést, hogy tanulhassunk belőle. Töltsd ki kérdőívünket, csak 1 percet vesz igénybe. Köszönjük!
Európai Uniós pályázataink