Vissza

Hírek

Gesztenye napok a Katica Tanyán

2022. október 5.

Az ősz elmaradhatatlan kelléke a gesztenye. Látogassatok el hozzánk az október 8-9-i hétvégén is és alkossatok velünk igazi apró emlékeket gesztenyéből!

Gesztenye napok a Katica Tanyán

Az ősz egyik jellegzetessége, hogy a nyáron zöldellő lombkoronák a legszínesebb ruhájukat öltik magukra, mielőtt „levetkőznének” a téli álomhoz. Egyre több összefüggő sárga és vörös levélhalmaz mutatja meg magát nekünk, de az igazán érdekes helyeken, ezek felváltva gyönyörködtetik a szemünket. Szintén őszi program, amikor a családok elindulnak, hogy összegyűjtsék a lehullott vadgesztenyét, hogy azután abból alkossanak otthon a gyerkőcökkel. Ehhez kínálunk ötletet nyújtani a hétvégi foglalkozásainkkal: Gesztenye manó tobozból– gesztenye medál– gesztenyepók– Kipp–Kopp…

Ezzel együtt gondolunk azokra is, akik nem engedik, hogy az időjárás, vagy akár az évszakok befolyásolják a mindennapjaikat. Több mint száz attrakciónk várja a kikapcsolódni vágyókat. Akár a családdal jössz, akár a barátaiddal, nálunk mindig találsz valamit, ami miatt érdemes kiszakadnod a szürke hétköznapokból. 

gokart

Ahogy távolodunk az őszi nap-éj egyenlőségtől, egyre látványosabb a szombati tüzes-golyó hajításunk, ami a golyót a távolba, minket pedig az időben visszarepít. És amíg a hajítógépnél a sötétedés az előnyös, addig az elektromos gokart pályánknál a világos és a száraz útburkolat. Így akár össze is lehet kötni a jövőt a múlttal, és egy délutáni száguldozás után, este megtekinthetjük a golyó röptét, ami a maga 120 km/h sebességével, szintén nem tekinthető lassúnak. 

Hétvégi gasztronómiai ajánlatunk: Gesztenye-krémleves – Gesztenyével töltött pulykamell– Gesztenyepüré

Fontos a véleményed! Kérjük adj visszajelzést, hogy tanulhassunk belőle. Töltsd ki kérdőívünket, csak 1 percet vesz igénybe. Köszönjük!
Európai Uniós pályázataink