Vissza

Hírek

Gesztenye napokkal várunk!

2021. október 8.

Az ősz elmaradhatatlan kelléke a gesztenye. Gyere, és készíts velünk igazi apró cukiságokat gesztenyéből! Ha az időjárás kegyes lesz hozzánk, akkor még utoljára száguldhattok egyet az elektromos versenygokart pályán is, az őszi napsütésben!

Gesztenye napokkal várunk!

Október 9-10. között Gesztenye napokkal várunk a Katica Tanyán!  Gyere, és készíts velünk igazi apró cukiságokat! Gesztenye manó , szerencsehozó gesztenye pók van a tarsolyunkban!

Az ősz elmaradhatatlan kelléke a gesztenye. Van belőle ilyen is, olyan is. Hazánkban két fajtája a legismertebb: a szelíd-, illetve a vadgesztenye.

Tudtad?

A szelídgesztenyét már a rómaiak is telepítették ehető termése miatt. Fája akár 30 méter magasra is megnő. Sütve, főzve egyaránt finom csemege. Magyarországon jelentősebb szelídgesztenyéseket az Alpokalján találhatunk. A vadgesztenye a szappanfavirágúak nemzetségébe tartozik mintegy 15 fajjal. Népies neve a lógesztenye. Termése nem ehető, leginkább a gyógyászatban használják vénás és hajszálér keringési problémák kezelésére.

Tematikus kézműves programjaink mellett, természetesen állandó játékaink is rendelkezésetekre állnak. Száguldjatok még egyszer utoljára az őszi napsütésben elektromos gokartjainkon
 

Gasztronómiai ajánlatunkból sem hiányozhat a gesztenye: Gesztenyekrém leves —  gesztenyével töltött pulykamell — gesztenyepüré
                                   

Amennyiben nagy létszámú családi, céges, oktatási intézmény által szervezett rendezvényhelyszínt keresel, klikk ide! 

 

Ne feledjétek: a régi, papír alapú Katica Pontgyűjtő füzetekben összegyűjtött pontokat 2021. december 31-ig tudjuk az új, plasztik tagsági kártyára rávezetni, ezután sajnos elvesznek. Biztosítsátok Katica pontjaitokat minél hamarabb!

Európai Uniós pályázataink