Vissza

Hírek

Gyapjú napok a Katica Tanyán

2022. január 19.

Telik-múlik a tél, ilyenkor lélekmelegítő egy gyapjú takaróba burkolózva átvészelni a hideg napokat. Tarts velünk a Gyapjú Napokon!

Gyapjú napok a Katica Tanyán

A hideg ihlette január negyedik hétvégéjének programját itt a Katica Tanyán. Január 22-23-án a gyapjúé, ezé a csodálatos meleg anyagé a főszerep. Ezen a hétvégén a gyapjú segítségével álljuk a hideg tél támadását. Készíthettek gyapjú bárányt, nemezlabdát, de megismerkedhettek a gyapjú útjával:  hogyan válik a birka gyapja az ember számára használható nemezzé?

A gyapjú a magyar nyelvben általában a juh testét borító, összefüggő bundát alkotó szőrzetet jelenti. Ritkábban egyes más állatok (például angórakecske, kasmírkecske) szőrzetét is nevezik gyapjúnak, de ilyen esetben mindig elé teszik az állat nevét (angóragyapjú, kasmírgyapjú). A gyapjú jelentősége elsősorban a ruházkodásban és a lakástextíliák (takarók, szőnyegek, bútorkárpit-anyagok) körében nagy, ami főleg kiváló melegtartó képességének, puhaságának, rugalmasságának, kellemes tapintásának köszönhető. 

Váltsatok éves bérletet a Katica Tanyára! Az éves bérletet azoknak ajánljuk, akik évente több, mint 6 alkalommal látogatják a Katica Tanya Élményközpontját. 

Gasztronómiai ajánlatunk: székelykáposzta — vajas pogácsa

Európai Uniós pályázataink