Vissza

Hírek

Használt mobiltelefon gyűjtés a Katica Tanyán!

2019. október 10.

Számunkra a fenntartható működés alapvető fontosságú, így örömmel csatlakoztunk a Jane Goodall Intézet használt mobiltelefon gyűjtő kampányához.

Használt mobiltelefon gyűjtés a Katica Tanyán!

A Katica Tanya hitvallása, hogy a "Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól vettük kölcsön”. Számunkra a fenntartható működés alapvető fontosságú. Ezért örömmel csatlakoztunk a Jane Goodall Intézet használt mobiltelefon gyűjtő kampányához. Azokat a háztartásokban felgyülemlett, de használaton kívüli mobiltelefonokat célozza meg a kampány, melyeket ide-oda pakolgatunk, ahelyett, hogy a megfelelő gyűjtőbe szelektálnánk. 

A Katica Tanya gyűjtőpont, a recepción megtalálhatjátok az erre kialakított gyűjtődobozt. Várjuk tehát a régi, használaton kívüli mobiltelefonokat, melyeket újrahasznosítás céljából gyűjtünk össze. 

A Katica Tanya Élményközpont energiaigényét 2017 nyarától kizárólag megújuló forrásból biztosítjuk. A fenntartható működésünkkel kapcsolatos további információkat itt olvashatod. Ha nálunk jársz, nagy valószínűséggel kisebb ökológiai lábnyomot hagysz magad után, mint ha máshova mentél volna vagy otthon maradtál volna.

Legújabb környezettudatos fejlesztésünk az elektromos gokart. Száguldjatok a 420 méteres elektromos versenygokart pályánkon, mely 100%-ban megújuló, napelemek által termelt energiát használ. 

Európai Uniós pályázataink