Vissza

Hírek

Jégtörő Mátyás a Katica Tanyán

2023. február 24.

Mindenki ismeri a mondást: ha Mátyás jeget talál megtöri, ha nem, akkor csinál! Gyertek ezen a hétvégén is a Katica Tanyára, és törjük meg együtt a tél hatalmát.

Jégtörő Mátyás a Katica Tanyán

Mi is izgatottan várjuk ezt a Jeles Napot. Február 24-én Jégtörő Mátyás napja van.  Ezen a hétvégén jégtörő társassal várunk, hálót szövünk, csukát készítünk, és fogunk. És miről szól ez a jeles nap?
Február 24-e Mátyás napja. Mátyás ünnepe és a tavasz közeledte jelentette a kapcsolatot a nép képzeletében. Így lett a bibliai szent - Jégtörő Mátyás, mert az ő szekercéje töri meg a jeget, a tél hatalmát. Mátyás napkor mindenki örömére végre betekint a tavasz, Mátyás az, aki ha talál, megtöri a jeget, ha nem talál, akkor csinál. Továbbá a néphagyomány szerint az apostol ezen a napon osztja ki a sípokat a madaraknak, hogy azok újra énekeljenek, innentől kezdve bátran várhatjuk a kikeletet.

jatszohaz

Ha pedig kicsit kikapcsolódnátok a családdal hétvégén, akkor a Katica Tanya a tökéletes célpont. Több mint száz attrakciónk várja a kikapcsolódni vágyókat. Akár a családdal jössz, akár a barátaiddal, nálunk mindig találsz valamit, ami miatt érdemes kiszakadnod a szürke hétköznapokból. 

Gasztronómiai ajánlatunk: Tyúkhúsleves-Pásztorhús-Túrós pite

Keressük a Katica Tanya csapatának legújabb tagjait! A nyitott pozíciókról több információt itt találtok. Csatlakozzatok egy szuper csapathoz!

Fontos a véleményed! Kérjük adj visszajelzést, hogy tanulhassunk belőle. Töltsd ki kérdőívünket, csak 1 percet vesz igénybe. Köszönjük!
Európai Uniós pályázataink