Facebook Youtube Instagram TikTok

Keresés

divider
Vissza

Hírek

Luca napja a Katica Tanyán

2023. december 7.

Vajon van valaki, aki még nem hallott a Luca napi szokásokról? Ha más nem is, de Luca széke mindenki számára ismerős lehet.

Luca napja a Katica Tanyán

A széket december 13-án kezdték el készíteni, egyes hagyományok szerint három, míg mások szerint négylábú eszközről beszélünk; míg az elsőhöz hét, a másodikhoz kilenc féle fát használtak és ennyi darabból is állt a szék. Tizenhárom nap alatt kellett elkészíteni, hogy a karácsonyi szentmisén erre állva találják meg a templomban a boszorkányokat. Ma már senki sem akar Luca széket csempészni, de a történet még most is megmozgatja az emberek fantáziáját. A Luca napi szokások közül a Katica Tanyán most megismerkedhetsz a búzaültetéssel és részt vehetsz egy Luca cserépfigura készítésében, ha kilátogatsz hozzánk hétvégén. Emellett keresgélhetsz nálunk elrejtett szaloncukrot. 

Természetesen a megszokott, télen is működő attrakcióink is várnak benneteket, így keddtől vasárnapig, bármelyik nap jó ötlet lehet, ha ellátogattok hozzánk.

akcio

 

Indítsd velünk a telet! Ünnepek előtti akció és feltöltődés a Katica Tanyán! 2023. november 17. és december 20. között az alábbi kedvezmények egyikével várunk benneteket!

Már meglévő és érvényes Pöttyös Katica Klubkártyával rendelkezők számára*: 

  • ajándékba adunk 1 falmászást VAGY
  • egy mini bowling játékot VAGY 
  • egy tetkó fújást.

Amennyiben nincs még Pöttyös Katica Klubkártyátok, most ingyenesen válthatjátok, hiszen ezen időszak alatt a kártya költségét elengedjük. Bővebb információt a Klubkártyáról itt találtok: https://katicatanya.hu/szolgaltatasok/katica-kartya.html

A fenti kedvezményeken túl Jeles Napok programsorozatunk részeként minden hétvégén más-más extra programmal és gasztronómiai ajánlattal készülünk. Gyertek, töltődjetek fel a Katica Tanyán!

*A felsorolt kedvezmény lehetőségek EGYIKE választható, családonként egyszeri, a belépés napján történő felhasználásra vonatkozik, valamint feltétele a Pöttyös Katica Klubkártya megváltása vagy megléte.

 

Hétvégi gasztronómiai ajánlatunk: Burgonyagombóc leves – Zöldséges rizottó – Snickers szelet

Fontos a véleményed! Kérjük adj visszajelzést, hogy tanulhassunk belőle. Töltsd ki kérdőívünket, csak 1 percet vesz igénybe. Köszönjük!
Európai Uniós pályázataink