Vissza

Hírek

Mesterségek napja: ostorkészítés Kugli Rolanddal

2020. június 23.

Ismeretterjesztő filmekben ki ne látott volna már ostort csattogtató csikósokat? Ezen a hétvégén kipróbálhatod ügyességed a saját magad készítette ostorral a Mesterségek napja alkalmából.

Mesterségek napja: ostorkészítés Kugli Rolanddal

Június 27-28-i hétvégén igazi kuriózummal szolgálunk a hozzánk ellátogató Vendégeknek; Kugli Roland segítségével elkészítjük saját ostorunkat. 

Az egyszerűnek tűnő eszköz, egy fa nyeléből és az erre ráerősített szíjból áll, de megfelelően használva, jellegzetes csattanó hangot ad ki.  Állatok terelésére használták a hangját, mert az ostor végén lévő sudár a hangsebesség fölé gyorsul, így egy erős hangrobbanás keletkezik. Ezzel el lehetett kerülni az állatok megütését terelés közben.

Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon, de talán egész Európában egyedülálló módon nálunk lehet hulladékkal fizetni a belépődíj egy részét. Ezen felül ha most hozol magaddal 5 használt elemet, lámpatestet vagy égőt, akkor kapsz tőlünk egy ajándék Katica Pöttyöt a Klubkártyádra!

Fénycső és elemgyűjtő a Katica tanyán

Katica Klubkártyára azért is érdemes regisztrálni, mert gyorsíthatjátok a pénztárnál a bejutást, és számos kedvezményhez juthattok vele! Ráadásul, aki most online regisztrál, annak 1db Katica pöttyöt írunk a kártyájára!

Gasztronómiai ajánlatunk: Húsleves – meggymártás pirított darával, főtt hússal – gyümölcskehely.

A szombati nap részletes programjait itt találhatod, a vasárnapi programokat pedig innen éred el.                                                          

 

Ha épp nincs strandidő a Balatonon, ugorjatok át a Katica Tanyára! Szerencsére az Élményközpont jó és rossz idő esetén is kitűnő választás, ha egész napos programot szeretnétek a család minden tagjának.
 

Európai Uniós pályázataink