Vissza

Hírek

Miki-Miki-Mikulás

2021. december 1.

Egy kedves történetet olvashattok arról, hogyan készülődik a Mikulás és csapata a Katica Tanyára! Tartsatok velünk december 5-én, 15:00 órától kezdődő Mikulás-ünnepségünkön! A Mikulás már úton van! Csak Rád várunk!!

Miki-Miki-Mikulás

-Már megint miattad fogunk elkésni! - kapált idegesen a lábával Rudolf.
-Még soha nem késtünk el - szólt csipkelődve, kaján vigyorral a szája sarkában Mikulás.
-Persze, hogy nem! Mert mi lótunk-futunk, szaladunk! – dünnyögött szarva alá a patás.
-Na látod! Egyébként is rengeteg dolgom van még: meg kell fésülnöm a szakállam, be kell pakolni a zsákba, és még a szemüvegem sem tiszta!
-Tudod, hogy oda kell érnünk! Időre! December 5-ére! - forgatta a szemeit Rudi
-Oda? Hova? – kapta fel kissé nyugtalanul a fejét Mikulás, mert nem egészen volt tisztában a menetrenddel.
-Patcára! A Katica Tanyára! 3 órára!!!!!
-Ó! Akkor lehet tényleg bele kell húznunk, az kicsit messze van!
-Mondtam! Megmondtam!-zsémbelt Rudolf, de közben elégedetten nyugtázta, hogy elkezdődött a zsákpakolás.
-A leveleket elküldtétek? – tudakolta az öreg.
-Milyen leveleket? – ült ki a rémület Rudolf arcára. Nem szokott hibázni, és most, hogy ennek a lehetősége fennállt, nem érezte túl jól magát.
-Azokat, amikben kértem a gyerekeket hogy rajzolják le magukat velem! – felelt hányavetin, miközben nagy gonddal fésülte szakállát.
-Óó! Persze! Könnyebbült meg a kis szánhúzó. Hisz ezer éve túl vagyok a dolgon! – de közben már máshol járt az esze. Számba vette a lejárt feladatokat: zsákpakolás: pipa, szakállfésülés: pipa, Katica Tanya messze, december 5-e közel, rajzokról a levelek oké. Még a szemüveg hátra van…..állapította meg idegesen.
-Indulhatunk végre? – kérdezte Mikulás megfeledkezve az utolsó indulás előtti teendőjéről.
-Még van egy kis dolgom – mondta Rudi, és nagy patacsattogás közepette elvonult, hogy kisvártatva megjelenjen Mikulás makulátlan szemüvegével.
-Csak azért tisztítottam meg neked, hogy Te is jól lásd december 5-én a Katica Tanyán a rólad készült rajzokat – mondta gunyorosan, és elviharzott a szán elé.
-Hej, de sok baj van ezekkel a rénszarvasokkal! – sóhajtott Mikulás, és mosolyogva zárta be maga után az ajtót. Tudta, hogy remek délután vár rá ott a Katica Tanyán, és ezt még Rudi sem ronthatja el.


Ha szeretnél részese lenni Mikulás ünnepségünknek, ahol egy közös kézműveskedés és sok meglepetés vár, akkor gyere hozzánk december 5-én, és hozz egy rajzot, amit Te rajzoltál!

A Mikulás már úton van! Csak Rád várunk!!

Európai Uniós pályázataink