Vissza

Hírek

Társadalmi Hasznosság Díjat kapott a Katica Tanya

2017. október 17.

Idén egy különleges turisztikai központ, a 2003-ban alapított Katica Tanya Élményközpont nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat, melyet immár negyedik éve adnak át a Figyelő TOP 200 Gálán.

A Somogy megyei Patcán működő Katica Tanya „fenntartható élményközpontként” definiálja önmagát, és évente 68.000 látogatót fogad. A 12 hektáros létesítményben csak olyan attrakciókkal találkozhatunk, melyek nem fogyasztanak energiát, vagy saját maguk állítják elő azt. A hely alapfilozófiája, hogy ha a családok náluk töltik az idejüket, legyen kisebb az ökológiai lábnyomuk, mint ha otthon maradtak volna. A díjat odaítélő kuratórium indoklása szerint a Katica Tanya Élményközpont a szellemiségével, üzleti modelljével, megújuló energiaforrások melletti elkötelezettségével, emberközpontúságával példaként szolgálhat más hazai vállalkozások számára is. 
A környezeti terhelés csökkentése érdekében minél kevesebb energiát és természeti erőforrást használnak a Tanyán, ami energiát pedig elfogyasztanak, azt teljes mértékben megújuló forrásokból fedezik. Nem használnak egészségtelennek tartott termékeket és felesleges csomagolóanyagokat sem. Európában egyedülálló módon a látogatók a belépőjük egy részét hulladékkal fizethetik, ezzel is demonstrálva a szemét és hulladék közötti különbséget. Bemutatják és népszerűsítik a látogatók körében,hogyan lehet a természeti környezettel összhangban élni a mindennapokat.
A fővárostól 200 kilométert kell utaznunk, hogy eljussunk a Somogy megyei Patcára a Katica Tanyára, ami a családi kikapcsolódás igazi fellegvára egész évben. 70 féle kül-és beltéri játék, csúszdapark, vízi játszótér, kisvonat és trambulinok várják a látogatókat és az attrakciók 95%-át egyetlen belépőjegy megváltásával használhatják a látogatók. Ráadásnak pedig több száz háziállatot és még egy kedves szurikáta házaspárt is a tanya lakói között tudhatunk. A sok élmény után pedig természetesen szállásra és étkezésre is van lehetőség.

A videó linkje: https://www.youtube.com/watch?v=2t9FInr32js&t=3s

Európai Uniós pályázataink