Vissza

Hírek

A hétvége programja: Csipkeverés

2021. november 3.

A Mesterségek Napja sorozatunk alkalmából ezen a hétvégén is részesei lehettek egy régi, elfeledettnek hitt mesterség elsajátításának. Próbáljátok ki a csipkeverést!

A hétvége programja: Csipkeverés

A november 6-7-i hétvégén Illés Veronika lesz vendégünk, aki a csipkeverés rejtelmeibe avat be minket.

A csipke apró mintás textília, melynek sajátossága, hogy a mintát nem utólag viszik rá a kész anyagra, hanem a textil készítése közben jön létre maga a minta is. A csipkeverés múltja régre tekint vissza és két alapvető fajtája létezik: varrott csipke, és a vert csipke. A csipkeverés felvételt nyert a Magyar Értéktárba, így a kiemelkedő nemzeti érték címet viseli. Gyertek és próbáljátok ki ezt a mesterséget nálunk!

A Katica Tanyán a hagyományörző programok mellett a modern, környezettudatos megoldások is helyet kapnak! Csak olyan fejlesztést valósítunk meg, amely nem fogyaszt energiát, vagy ha mégis akkor ahhoz mi tudjuk előállítani a szükséges mennyiséget. Öko tudatosságunk jegyében találsz nálunk például elektromos gokartpályát, napelemfarmot és szélkereket is. Tudj meg többet Öko-tudatunkról itt!

Gasztronómiai ajánlatunk: Sütőtök krémleves — Rakott karfiol — Túrógombóc.
                                   

Amennyiben nagy létszámú családi, céges, oktatási intézmény által szervezett rendezvényhelyszínt keresel, klikk ide! 

 

Ne feledjétek: a régi, papír alapú Katica Pontgyűjtő füzetekben összegyűjtött pontokat 2021. december 31-ig tudjuk az új, plasztik tagsági kártyára rávezetni, ezután sajnos elvesznek. Biztosítsátok Katica pontjaitokat minél hamarabb!

Európai Uniós pályázataink