Vissza

Hírek

Éljünk műanyag palack nélküli életet!

2022. június 29.

Biztos hallottátok már rólunk, hogy számunkra a környezetünkkel való harmóniában élés a legfontosabb fejlesztési alapelv. A Katica Tanyán aktívan teszünk azért, hogy megóvjuk környezetünket és kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk.

Éljünk műanyag palack nélküli életet!

 

Most egy újabb lépésre szántunk el magunkat! Ettől az évtől nem árulunk műanyag palackos üdítőket a Katica Tanyán (ez alól csak az ásványvíz lesz a kivétel). Helyette, számos csapolt üdítő automatát helyeztünk el a Katica Tanya területén, amelyekből az otthonról hozott kulacsodba tudod csapolni a gyümölcslevet.

uditoautomata

Azért döntöttünk így, mert ismereteink szerint sajnos a világon nincs akkora volumenű ipari feldolgozó kapacitás, ami a keletkező PET palack mennyiséget képes lenne teljes mértékben feldolgozni. Azaz az újrahasznosítás nem jelenti automatikusan, hogy az anyag újrahasznosul :( Mi ezért inkább nem termelünk hulladékot

További környezettudatos lépéseinkről öko-tudat aloldalunkon olvashatsz!

Fontos a véleményed! Kérjük adj visszajelzést, hogy tanulhassunk belőle. Töltsd ki kérdőívünket, csak 1 percet vesz igénybe. Köszönjük!

 

születésnap

 A Katica Tanya nagykorúvá vált. Tavaly töltötte be 18. életévét, melyet egy nagyszabású 18. születésnapi rendezvénnyel készülünk megünnepelni. Erről hamarosan részleteket is hozunk, addig is tartsatok velünk közösségi felületeinken, mert a következő időszakban visszatekintünk az elmúlt 18 év legfontosabb eseményeire, meghatározó pillanataira és kedves emlékeire. Olvassátok történetünket itt, vagy akár az Élményközpont tablóin!


 

 

 

Európai Uniós pályázataink