Vissza

Hírek

Környezettudatosan is lehet szuper az élmény!

2020. szeptember 4.

A Katica Tanya elkötelezett a fenntarthatóság mellett. Éppen ezért aktívan teszünk azért, hogy megóvjuk környezetünket és kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk. A látogatásod során igyekszünk Téged is erre ösztönözni!

Környezettudatosan is lehet szuper az élmény!

A környezettudatosság szuper élmény is lehet, éppen ezért összegyűjtöttük Neked, hogy mit tehetsz a környezetedért, amíg kikapcsolódsz nálunk!

Szelektív hulladékgyűjtés: Környezetünk megóvásának egyik legegyszerűbb módja és csupán egy kis odafigyelést igényel! Gondoltad volna, hogy a háztartásban a keletkező szemét 90-95%-a újrahasznosítható, ha szelektíven gyűjtjük? Keresd a Katica Tanyán is a szelektív kukákat összesen 25 találsz belőlük!

Hulladék beváltás: Hozz magaddal 5 db használt elemet, lámpatestet vagy égőt, helyezd ezeket legújabb gyűjtőink valamelyikébe, és cserébe jár egy Katica Pötty a Klubkártyádra! Egy család belépésekor maximum 10 db visszaforgatásra váró terméket tudunk elfogadni, és csak tagsági kártyával rendelkező személy vehet részt az akcióban. 

Hulladéktőzsde: Fizess hulladékkal! Hozd el otthonról a PET palackot (üdítős műanyag palack), az aludobozt vagy a papírt és mi beszámítjuk azt a belépőjegyed árába. A belépőjegy akár 10%-át tudod hulladékkal fizetni. 

Mobilgyűjtés: 2019 őszén mi is csatlakoztunk a Jane Goodall Intézet használt mobiltelefon gyűjtő kampányához. Továbbra is hozhatod hozzánk a régi, használaton kívüli mobiltelefonokat, melyeket újrahasznosítás céljából gyűjtünk össze. Minden telefon egy pöttyöt ér a Pöttyös Katica Klubkártyádon. (Egyszerre személyenként maximum 2 Pöttyöt tudunk adni). 

Elektromos gokart: Legújabb környezettudatos fejlesztésünk az elektromos versenygokart, mely környezettudatos száguldási élményt nyújt az egész családnak egy 420 méteres versenygokart pályán, amely 100%-ban megújuló, napelemek által termelt energiát használ!

Egyszer használatos ám környezetbarát: nálunk az összes a kiszolgálásban használt pohár, szívószál vagy ételhordó természetes alapanyagból készül és a használat után azt újrahasznosítjuk. Így nincs felesleges hulladék és a már használt pohár, szívószál vagy ételdoboz vagy energiát ad vagy humusz lesz belőle. 

Mottónk az, hogy "Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól vettük kölcsön”. Tudj meg még többet Öko-tudatunkról itt!

Európai Uniós pályázataink