18 éves a Katica Tanya!

születesnap

A Katica Tanya nagykorúvá vált!

Tavaly betöltötte 18. életévét, melynek alkalmából idén egy nagyszabású születésnapi rendezvénnyel készülünk Nektek. Tarts velünk 2022. szeptember 10-én, 10-19 h között a Katica Tanya 18. születésnapi rendezvényén, ahol közösen ünnepeljük meg a Katica Tanya nagykorúvá válását. 

Ezen a napon a normál belépőtök megváltásával a megszokott több mint, 100 attrakció mellett, izgalmas születésnapi programokkal is várunk.

A program háziasszonya: Geszler Dorottya

Az alábbi programokkal várunk benneteket:

  • Legyen Neked is Katica Érettségi Bizonyítványod!

Tegyétek magatokat próbára 18 játék állomáson és gyűjtsetek 18 matricát a Katica Tanya Érettségi Bizonyítványhoz. Teljesítsétek az állomásokat a családdal közösen és szerezzétek meg az összes matricát!

Az a család, aki a 18 különböző matricát összegyűjtötte, a recepción kézhez veheti a Katica Érettségi Bizonyítványát, mellyel jogosult lesz 18 pöttyre a Pöttyös Katica Klubkártyájukra (családonként 1x18 pöttyöt kaphatnak). Ezeket a pöttyöket a születésnapi rendezvényen, de később is beválthatjátok a különdíjas szolgáltatásainkra. A játékban egy család, minimum 2 fővel tud indulni. 

Akinek még nincs Klubkártyája, érdemes a játék kezdete előtt beszerezni a recepción (500 Ft), vagy a játék végén megkapja ajándékba a Klubkártyát, így azonban csak 10 pöttyre lesz jogosult. Klubkártya regisztráció itt: https://katicatanya.hu/regisztracio.html 

Ne csüggedjetek, ha nem sikerül egy nap alatt teljesíteni a 18 állomást, egészen szeptember 30-ig bezárólag visszatérhettek a Katica Tanyára és befejezhetitek a játékot. A Katica Érettségi Bizonyítvány és az ajándék akkor is garantált lesz. 

  • Családi sorverseny Geszler Dorottyával!

18 család nevezhet a délutáni családi sorversenyre, személyesen a rendezvény napján és helyszínén. Mérkőzzetek meg a tréfás népi játékokon, Geszler Dorottya irányításával. A legjobb 3 család győzelmi serleggel távozhat!

  • 2023 új fejlesztéseinek bemutatása

A Katica Tanya első attrakciója, a Hancúrpajta 2003-ban gyorsan a látogatók kedvence lett. Az évek folyamán kikopott ugyan a játékok közül, de a látogatók visszakövetelték, így közel 20 év után, jövőre újra megjelenik majd az attrakciók között. Emellett az új Fogadóépület is átadásra kerül majd. Tegyük le együtt ezeknek az új fejlesztéseknek a képzeletbeli alapkövét!

  • Születésnapi tortázás, 18 éves flashmob

Harapj velünk a születésnapi tortából, majd készítsük el közösen a 18-as számot formáló flashmob-ot, hogy megörökítsük az utókornak ezt a remek napot!

A programokról szóló születésnapi plakátot letölthetitek innen is.

Várunk benneteket szeptember 10-én, szombaton! 

 

Addig is tartsatok velünk közösségi felületeinken, mert tablóképeken tekintünk vissza az elmúlt 18 év legfontosabb eseményeire, meghatározó pillanataira. Ezeket a tablókat a Katica Tanya falán is megtaláljátok!  

2001

Így született meg a Katica Tanya gondolata. Olvasd el történetünket!

2002

Fennállásunk első éve. Kicsiben kezdtünk, de az évek alatt nagyot fejlődtünk. Legelső attrakcióink egyike a Hancúrpajta volt.

2002

2003

Igaz kisebb léptékben, de már 2003-ban is zajlott nálunk az élet. Folytak az építkezések, jöttek új állatok, indultak új programok és abban az évben közel 4600 látogató járt nálunk. A Hancúrpajta mellett, a Faragott játszótér állt vendégeink rendelkezésére, valamint a tehénfejés és állatsimogatás programok is elindultak. Új állataink között köszöntöttük Lajost és Tündit a csacsi párt, valamint Juszufot és Csibészt a hátasokat. 

2003

2004

Sok-sok izgalmas attrakcióval bővültünk abban az évben. Elkészült az akadálypálya, a kézművesműhely, a kiszolgált masinák parkja. A kukoricalabirintusban bolyonghattak vendégeink és kipróbálhatták a kenyérsütést is. Állatállományunk is sokasodott. Megérkezett Rózsi és Virág, a fejőstehenek, 40 mangalica, 5 racka juh és Manót, az első szürkemarhát is ebben az évben fogadtuk be.

2004

2005

Ebben az évben már összesen 12 élményelemmel rendelkeztünk, ebből 3 volt újdonság; a játéktár, a kis memória és a léghoki.  Megérkezett hozzánk Cefre, a szürke bika és további tehenekkel is bővült a csorda. 2005-ben kaptuk meg az első díjunkat is, a Kreatív termékfejlesztési díjat.

2005

2006

Ebben az évben készült el a tó meder és a hozzátartozó híd, kiköveztük a belső utakat, fejlesztettük a vízelvezető rendszert és a vár alapjainak építése is zajlott. A totyogó játszóval, kistraktorral és kockasarokkal bővültek a programjaink, így már összesen 15 attrakcióval vártunk akkoriban a látogatókat. Összesen 15 471 vendég járt nálunk 2006-ban.

2006

2007

2007-ben befejeződött a tó és a lovagvár építése és sok szép fát is elültettünk a 2007-es évben. Elindultak a lovagi várjátékok és a Puhi-Dühi játékunk is elkészült. 17 különböző attrakciónkat, 17 222 vendég próbálta ki 2007-ben. 

2007

 

2008

Sok fejlesztés zajlott a 2008-as évben nálunk. Megépült az étterem és a konyha, ami azóta is fontos találkozási pont vendégeiknek!  Egyre bővülő állatállományunk miatt szükség volt egy tehénistállóra is. Új attrakcióként elkészült a gyermek játszóház is. A 2008-as évtől környezettudatos fejlesztéseink is elindultak: gyökérzónás szennyvízkezelés és szelektív hulladékgyűjtés is kezdetét vette.

2008

2009

A 2009-es év legnagyobb szenzációja a hajítógép megépítése volt.  Egy rövid anekdota a tulajdonsok elmondásából:

" A hajítógépet Angliában láttuk először, onnan jött az ötlet. Az első verziót János és az ács gyufaszálakból építették meg. Miután a “koncepcio terv” kialakult, ennek alapján épült meg a mai gép 1:5 arányú kicsinyített mása. A hajítógépet teszteléséhez egy kb. 2 kg-os gömb  alakul valami kellett. Először nem találtunk mást, mint egy fagyasztott csirkét. Ez volt az első dolog, amit a géppel elhajítottunk. A szerkezet átment a teszten és megépült a mai is látható nagy verziója. Azóta is büszkén mondhatjuk, hogy nálunk van a kontinentális Európa legnagyobb működő hajítógépe!"

2009

2010

Infrastrukturális fejlesztések keretében elkészült a külső műhely, bővült az állatsimogató és az éttermi terasz is befedésre került. 2010-es évben 10 új attrakcióval bővültünk: Csúszdás hinta, Forgó hinta, Gumis lecsúszó, Hatos hinta, Homokozók, Húzogatós játék, Katica Totó, Kirakók, Pingpong, Rugós játékok. Így összesen 33 attrakciót számláltunk abban az évben. Nagy örömünkre szolgált, hogy elnyertük az Európai Vállalkozási Díjat!

2010

2011

11 évvel ezelőtt épült fel az óriáscsúszda és a játszóház is, amelyek azóta is sok élményt adtak a hozzánk látogatóknak!  2011-ben már összesen 41 attrakciót számolt a Tanya. Újdonság volt a gazdálkodási múzeum, a gokart pályák kicsiknek és nagyoknak, a hirtelen (piros) csúszda, a ladbamedencés és a szivárványos csúszda is. Ebben az évben készült el a Totyogó játszóház.

2011

2012

Ez az év új attrakciók építéséről szólt! Elkészült az adrenalin lecsúszó, a bátor pálya, a csillapító lecsúszó. Mindig is fontos célunk volt, hogy minden generáció találjon magának elfoglaltságot a Tanyán, így megépült a felnőtt játszóház, a pöttöm és tizenéves pálya mellett.

2012

2013

Ebben az évben aszfaltozásra kerültek a belső utak és elkészült a tóparti épület. 10 új attrakció került kialakításra, így 2013-ban már összesen 58 db élményelemmel vártunk Benneteket. 2013 újdonságai a következőek voltak: babaházak, bolyongó labirintus, csónak, dinó hintó, hordó utánfutó, luficsúzli, rekeszépítő, trambulinok, vízibicikli, vízikerékpár. Környezettudatos megoldásaink közül 2013-ban 3kW-os napelem, 300W-ot szélerőmű és az esővízgyűjtő került beszrelésre.

2013

2014

A díjak éve volt, ugyanis elnyertük az Év Ökoturisztikai Létesítménye Díjat, a Greennovációs Nagydíjat és a Vírus videó különdíjat is. Gyűjteményünket megnézhetitek az étteremben található vitrinben!  2014-ben 61 attrakcióval vártunk Benneteket, újdonság volt a kézikomp, a pontonhíd és a sövénylabirintus. Napelem parkunk is tovább bővült, 27kW napelemmel.

2014

2015

Ebben az évben két nagyon fontos díjat is elnyertünk; Valóban Felelős Vállalat és az Üzleti Etikai Díj is a miénk lett. 2015-ben már 65 attrakcióval vártuk a látogatóinkat. Újdonság volt a kicsi és nagy ugrálódomb, sokatok kedvence a kiütlek ügyességi játék, valamint az Öko-totó is.

2015

2016

Ebben az évben már közel 70.000 vendégünk volt. Nem is csoda, hiszen sok újdonság került átadásra. Elkészült a Víziparkunk, elindult a Matyi vonat első járata és a Szellő, Szélvész és Tornádó csúszda is ennek az évnek köszönhető. ️A lista még nem teljes, ugyanis 2016-tól van nálunk Focibiliárd, Kapj el, ha tudsz!, Keresd a párját!, Malacos kirakó és Telibe-Találda játékok is. 

2016

2017

 Ikonikus év volt, ugyanis ekkor érkezett meg hozzánk Samu, a láma, aki azóta is a látogatók nagy kedvence! Samu mellett, még Gombóc a kutyus és a szurikátáink is 2017-ben költöztek be hozzánk.  Új attrakciókban sem volt hiány; elindult a poló festés és a viaszkéz készítés, mint új programok, elkészült a röplabdapálya és a 4 pályás trambulinpark is. 2017-ben konyhánkat is bővítettük. Ózon Zöld és a Provident Társadalmi Hasznossági Díjakkal is gazdagodtunk ebben az évben. 

2017

2018

Kalandbarlangunkban 2018 óta összesen 17 mászófalon, különböző nehézségű ugrószőnyegeken tesztelhetik ügyességüket, azok, akik nálunk járnak! 2018-ban a Kalandbarlangban a Lökd a kecskét, a Minibowling, az Okosjátékok és a 8 pályás trambulinpark került átadásra, így összesen már 108 attrakcióval vártuk a vendégeinket. Ebben az évben elnyertük az Energy Globe Magyarország Díjat is.

2018

2019

Nagy szenzáció volt a 2019-es évben az elektromos gokartpálya átadása a Katica Tanyán! A 420 méter hosszú pálya az igazi száguldás élményét adja és a Katica Tanya öko elveinek megfelelően, 100%-ban megújuló energiával működik. Mindenképp próbáljátok ki a gokartozást, ha nálunk jártok! 

2019

2020

Bár a 2020-as évben nem várt nehézséggel kellett szembenéznünk és több hónapra kényszerültünk bezárni a Covid járvány következtében, azért ebben az évben is voltak újdonságok nálunk!  Elkészültek a Víziparknál lévő Babaházak, elindult a Fababa manufaktúra. Ettől az évtől tehetitek próbára magatokat a Baltahajító, a Focilövő és a Minikirakó játékokban is. 2020-ban megérkezett hozzánk Pali, a szamár, valamint megkaptuk a Check Inn Green - Magyar Turizmus Zrt.( felelős turizmus pályázat) fődíját, valamint a Családbarát Szolgáltató Hely elismerést.

2020

2021

 A tavalyi évben már összesen 117 attrakciót számláltunk. A Katica Tanyán folyamatosan fejlesztünk, így a 2021-es évben is sok újdonsággal vártunk Benneteket! 

  • Új játékok: Banyalyuka, Labdák a létrán, Pentaque, Igarugó
  • Infrastruktúrális fejlesztéseink: Rendezvénypajta, kültéri WC a tóparton, hőszivattyús fűtésállás, újabb konyhabővítés.
  • Büszkék vagyunk rá, hogy elnyertük a HBLF Üzleti élet a környezetért különdíját!

2021

 

Európai Uniós pályázataink